Inför Akademi HIF – Lindome GIF

I eftermiddag gästar Lindome GIF Olympia för att se sig besegras av Akademilaget, vi talade med tränare Jonas Ohlander inför matchen.

*****

Tung förlust senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Så som matchen blev var det en väldigt tung förlust. Killarna gör en fantastisk arbetsinsats eftersom vi spelade med en man mindre i nästan 70 minuter. Taktiskt genomförde vi också matchen utomordentligt bra. När vi då förlorar på en feldömd straff, så känns det väldigt jobbigt.

Dock, finns det mycket positivt att ta med sig från matchen, som inställning, offensiva omställningar och taktiskt försvarsspel. Det har vi påtalat för killarna hela veckan som något positivt, så förhoppningsvis är det ett revanschsuget lag som springer in på lördag.

Akademi HIF

Er trupp har spetsats till ytterligare under veckan, hur mycket tillför Elias Andersson för er?

Elias kommer att tillföra mycket utifrån både ledaregenskaper, fin vänsterfot samt ett mycket bra passningsspel. Jag tror dock att man ska ha tålamod med Elias efter som han inte spelat central mittfältare på ett tag och inte heller kontinuerligt spelat tävlingsmatcher tidigare.

Än en gång spelar ni inne på Olympia, lyfter spelarna sig lite extra inne på arenan?

Absolut, det är alltid en extra kick att springa ut på Olympia och det tycker jag har visat sig under våren. Vi har inte förlorat på Olympia och det ska vi inte göra nu heller!

Nu möter ni Lindome, vad vet ni om dem?

Vi förlorade bortamatchen mot Lindome efter att ha gjort en mycket bra första halvlek där vi ledde med 1-0. I andra halvlek blev vi försiktiga och initiativfattiga och det räckte för att släppa in två mål och förlora matchen. Lindome är ett bra lag som försöker spela och låter man dem göra det, så är de farliga. Därför blir det extra viktigt för oss att vara aggressiva ta upp kampen med dem under 90 minuter.

Avslutningsvis, om du får gissa matchens karaktär och utgång, hur tror du att det kommer se ut och sluta?

Jag hoppas och tror att vi kommer att föra spelet och därmed göra det vi är bäst på. Det som blir viktigt för oss är att ha ett snabbt passningsspel och inte drälla med bollen, för då är de aggressiva och duktiga på det. Det kommer säkerligen att bli en tuff match med mycket närkamper och står vi upp i den delen, så kommer förhoppningsvis vår större bollskicklighet att ge resultat.

Jag tror självklart att vi vinner matchen!