IFK Värnamo – HIF 1-1

170626 Helsingborgs supportrar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Värnamo och Helsingborg den 26 juni 2017 i Värnamo. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Efter två raka knockar, från topplagen BP och Dalkurd, så skulle vårsäsongens sista omgång visa om HIF ska vara med i kampen om en Allsvensk plats eller inte.

Värvningen av Pär Hansson verkar åtminstone fått fart på Matt Pyzdrowski som åter räddade HIF innan paus med en formidabel straffräddning. I övrigt var det ett tamt bortalag vi fick se och två halvchanser var allt det stora bortaföljet fick se.

Men när är Andreas Landgren dunkade in 0-1 i början av andra så började HIF åter vädra en trepoängare.

Viktor Ljung var tillbaka och höll på att göra ett drömmål men sköt över Foto:Bildbyrån
Tyvärr dröjde det bara fem minuter innan Melvin Frithzell rullade in kvitteringen och matchen var åter en öppen historia.

Efter hemmalagets mål var väl HIF det bättre laget men sett till skottförmågan så borde laget snarare satsa på Amerikansk fotboll då merparten av skotten gick bra många meter över Värnamomålet.

Närmre än så kom inget av lagen utan HIF får gå på ledighet med ytterligare en poäng men mycket att jobba på inför omstarten den 22 Juli då Örgryte kommer till Olympia

IFK Värnamo – HIF 1-1 (0-0) Superettan
Mål: 0-1 Landgren (48) 1-1 Frithzell (53)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Johansson, Ljung – Surprise, Landgren, Gyimah, Christensen – Lange, Akpoveta

Byte: Wede IN – Gyimah UT (46) Svensson IN – Christensen UT (86)

Varningar: Gyimah (HIF) Nilsson (IFKV) Wede (HIF)