HIF:s U17 besegrade Doncaster Rovers i sin första match

U17 är i Göteborg just nu där de tävlar i Gothia Tipselit Trophy. Första matchen spelades på Valhalla IP under måndagen mot engelska Doncaster.

Allt om HIF följer U17 laget, med hjälp från huvudtränaren Niklas Velander. Såhär sammanfattar han måndagens match:

Christian Rasmussen var högst delaktig i målet.

“Turneringens första match spelades på Valhalla IP mot Engelska Doncaster Rovers vars A-lag spelar i The Championship denna säsongen. Matchen startade i ett högt tempo där Doncaster pressade HIF över hela banan och gav inte de rödblå mycket tid att behandla bollen. HIF i sin tur fick inledningsvis inte igång sitt passningsspel, utan många dueller centralt i planen präglade inledningen av matchen. En annars jämn första halvlek slutade 0-0.

Alexander "A.J." Jönsson gjorde målet.
Alexander “A.J.” Jönsson gjorde segermålet.

I mitten av andra halvlek hade Doncaster ett mycket bra läge att ta ledningen i matchen, men efter ett inlägg nickades bollen strax ovanför ribban. När det var dags för domaren att blåsa av matchen efter en fast situation var det tre spelare som höll sig kvar längre upp i planen. Efter ett tillbakaspel från Lowe Ohlander till Christian Rasmussen hamnade bollen till slut hos Alexander Achinioti-Jönsson som kunde rulla bollen förbi målvakten in i mål, vilket skulle visa sig vara matchens sista spark.”