HIFare i Världen

Det har varit en innehållsrik helg för våra HIFare ute i världen. Nedan följer en kortare summering av deras insatser

Rasmus Jönsson hoppade in, med 12 minuter kvar, när hans OB krossade FC Helsingör med hela 6-1. Jönsson, som precis kommit tillbaka från en lättare skada, fick hålla till på vänsterkanten och gick mållös från matchen

Markus Holgerssons Lorca har det fortsatt tungt i ligan. 3-0 i baken, mot Reuis, innebär att klubben nu ligger sist i serien. Holgersson, som drog på sig ett gult kort, spelade dock hela matchen

David Accam och Alejandro Bedoya spelade 62 minuter var när deras Philadelphia Union träningsspelade mot Chicago Fire. 0-0 slutade mötet trots att Chicago var närmast segern.

Edwin Gyimah satt på bänken när hans Bidvest Wits slog Pamplemousses, från Mauritius, med 2-0 i CAF ( Afrikanska Champions League). Mittfältaren har annars varit ordinarie i startelvan sedan han anslöt från HIF i januari.

Surprise Ralani spelade även han Champions League kval och mittfältaren fick 90 minuter när hans, Cape Town City, slog Young Buffaloes (Swaziland), med 1-0, i första matchen av två. Även Matthew Rusike återfinns numera i klubben men fanns inte med i truppen denna gången

Abbe Khalili spelade 90 minuter när hans Genclerbirligi nådde 0-0 mot Trabzonspor i den Turkiska ligan. Resultatet innebär att Genclerbirligi ligger kvar på en 13:e plats.

Även Loret Sadiku håller till i Turkiet där han spelade som defensiv mittfältare när Kasimpasa spelade 1-1 mot Malatyaspor. Sadiku spelade hela matchen och Kasimpasa ligger 11:a i Super Lig

Sist i Turkiska ligan ligger Karabukspor och där håller Olafur Skulason till. I helgen åkte man på en riktig smäll när Besiktas slog tillbaka dem med 5-0. Skula spelade 90 minuter men har, precis som övriga laget, det riktigt tufft just nu. I motståndarlaget hittar vi ju en annan fd HIFare i Atiba Hutchinson. Även om kanadensaren inte gjorde något mål så är han, mer eller mindre, ordinarie i seriefyran.

I Turkiska andra divisionen hittar vi numera Lalawele Atakora som gjorde ett av målen när hans Adana Demirspor vann mot Gaziantepspor med klara 3-0. Det var Lalas 21 raka startmatch (3 mål) för Demirspor som ligger på 14:e plats i 1.Lig

May Mahlangu håller till i Rumänska Dinamo Bukarest. I förra veckan fick man 2-2, mot Craiova, och 28-åringen spelade hela matchen för Dinamo som ligger sjua i Liga 1

Alex Kacaniklic fick bara 11 minuter när hans Nantes spelade 2-2 mot Lille i söndags. Mittfältaren, som stått utanför truppen i flera månader, fick nu göra sitt femte raka inhopp i den franska ligan

Ema Boateng, som ratades av Henrik Larsson, ångar på i LA Galaxy. I helgen fick han 45 minuters speltid när Galaxy träningsspelade mot New York City FC och vann med 3-0. Inget mål från Boatengs sida men den lilla mittfältaren var ordinarie förra säsongen och spelade 34 matcher (4 mål) i MLS

Emil Krafth är fortsatt fast på bänken i sitt Bologna. Kanske lättar det något nu när laget förlorade med 2-1 (mot Inter) och man fick båda ytterbackarna utvisade (och därmed avstängda kommande match)

I toppen av Spanska andraligan håller McDonald Marigas Real Oviedo till. I helgen förlorade man toppmötet, mot Cádiz, med 2-1 och mittfältaren, som sitter fast på bänken, fick inte hoppa in utan har bara noterats för åtta matcher den här säsongen

Med 11 minuter kvar, av mötet mellan Genk och Zulte Waregem, fick Jere Uronen hoppa in. Genk vann med klara 3-1 och tog klivet upp på 5:e plats i Jupiler League

Alexander Gerndt fortsätter imponera för sitt Lugano. I helgen vann man med 1-0, mot Sion, och åter igen var det den förre HIFaren som avgjorde matchen redan i den 14:e minuten

Även Victor Palsson håller till i den Schweiziska ligan. Närmare bestämt i FC Zürich. Palsson, som spelade mittback, fick 90 minuter i lagets 1-2 vinst mot St Gallen

Rafael Porcellis, som precis har återvänt hem till Brasilien efter åtta år i Europa, fick se sitt EC Sao José besegrade i toppmötet, av Internacional, med klara 4-0. Anfallaren spelade 69:e minuter och gjorde väldigt lite väsen av sig.

Alfred Finnbogason har imponerat stort i sitt Augsburg. 11 mål på 18 matcher talar sitt tydliga språk. Islänningen är just nu skadad och missade helgens match mot Leipzig. Tur var kanske det då Red Bull-laget vann med 2-0. Augsburg är dock fortfarande kvar på en sjundeplats i Bundesligan.

Joe Baffo håller också till i Tyskland men i andra divisionen där han spelar för Eintracht Braunschweig. Tyvärr åkte försvararen på en korsbandsskada i höstas och förväntas inte vara redo för spel igen förren i Maj

Tomer Chencinski fick 45 minuter när hans Shamrock Rovers försäsongsspelade mot Brentford (förlust 1-2). Annars har ju Chencinskis gäng fått rätt mycket uppståndelse kring sin medverkan i Atlantic Cup där man hade några tuffa drabbningar med Norrköping, Hammarby och Dalkurd

I den Polska ligan hittar vi Frederik Helstrup, Arka Gdynia, som nådde 0-0 mot Lech Posnan i helgen. För Helstrup betydde det att han startat 15, av lagets 16 matcher, den här säsongen och klubben ligger, i dagsläget, på en åttonde plats i Ekstraklasa