HIFare I världen- Proffskollen v.33

© Bildbyrån - 28648

Varje vecka ser vi, på AOH, till att hålla dig ajour på hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Till denna veckas ”RödBlå” utlandsproffs har vi utsett Arnor “Smaradona” Smarason efter att han varit avgörande för sitt Lilleströms framfart i senaste omgången.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Vann seriepremiären, mot Kortrijk, men efter det har det kommit två förluster. Senast mot Zulte-Waregem med 2-0. Jere spelade hela matchen.

BRASILIEN

Leandro Castans (Vasco Da Gama) Försvararen, som är lagkapten i klubben, spelade fulla 90 minuter när Vasco Da Gama besegrade bottenkollegan Goiás med 1-0.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Hallenius blev inbytt i den 61:a minuten när APOEL vann i returmötet mot Qarabag med 2-0 och därmed vände 2-1-underläget från första matchen. Man gick därmed vidare till sista kvalrundan av Champions League-kvalet.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen, vinst med 3-1 mot Vordingborg (DBU-pokalen) och förlust 3-1 mot Fredericia (ligan).

ESTLAND

Tarmo Neemolo (Paide Linnameeskond) Tredjeplacerade Paide slog tillbaka niondeplacerade Tulevik med 3-1. Tarmo fanns inte med i truppen.

Emil Krafth tillhör numera engelska Newcastle United

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Ingen har väl undgått att vår fd försvarare hamnat i Premier League? När ligaspelet drog igång fann vi Emil på bänken i matchen mot Arsenal. Där blev han dock kvar matchen ut när förlustsiffrorna skrevs till 1-0.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) HIFK besegrade KPV med 3-2. Patronen, som är kapten, blev utbytt i halvlek. Laget låg då under med 2-0 men lyckades alltså vända detta till vinst.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Valur med 1-0 och sedan vann man mot Grindavik med 2-1. I första matchen fanns Olafur inte med i truppen, i den andra spelade han hela matchen.

Laget ligger dock på en 6:e plats och är med och nosar strax bakom de omöjliga serieledarna. Skulas kontrakt löper ut i Oktober och om det blir någon fortsättning, för 36-åringen, återstår att se.

JAPAN

Robin Simovic (Omiya Ardija) Klubben tog andra raka segern när man besegrade Fagiano Okayama med 1-0. Robin startade och spelade 83 minuter men noterades inte för varken assist eller mål. I går spelade men mot Vissel Kobe i Emperor Cup. Förlust med hela 4-0 dock utan Simovic på planen.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) AAJ har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Returen i CONCACAF-mötet med Antigua slutade 0-0 (första slutade 2-1) och det blev fulla 90 minuter för AAJ.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy) Den förre HIFaren är utlånad, till Ordabasy, från bulgariska Ludogorets. Mittfältaren spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i vinstmatchen Shakter Karagandy, 2-1.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Laget har inte spelat sedan senaste proffskollen och då man kryssade mot Haugesund, 1-1.

Andreas Linde (Molde) Seger, mot Aris, med 3-0 i Europa League-kvalet. Linde medverkade inte i matchen då han håller på att återhämta sig efter en meniskoperation. En intervju med målvakten, som precis signat ett nytt avtal med Molde, kan du läsa här . Mycket av klubbens fokus ligger dock på Europa League. I kväll möter man Aris i returen av EL-kvalet.

Arnor Smarason (Lilleström) Laget besegrade Mjöndalen med 3-2. Segern kom till mycket tack vare ”Smaradona” som först gjorde 1-1 på straff och sen assiterade till 2-1-målet. Islänningen hann också med att bli utbytt i den 89:e minuten.

POLEN

Frederik Helstrups (Arka Gdynia) Klubben förlorade mot Zaglebie Lubin med 3-2 och laget har nu bara en poäng på de fyra första matcherna. Mot Lubin spelade den danske försvararen, för ovanlighetens skull, bara matchens första 60 minuter.

RYSSLAND
Jordan Larsson(Spartak Moskva) Vår före detta anfallare har nyligen lämnat Norrköping för den ryska klubben Spartak Moskva. Jordan fick starta första matchen mot Akhmat Grozny, vinst med 3-1, och han blev utbytt i den 90:e minuten. Dock en klart godkänd debut av Larsson Jr

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Det blev inhopp i den 70:e minuten för Alexander Gerndt i förlustmatchen, 1-0, mot Sion. Laget ligger nu sexa i ligan.

SYDAFRIKA

Suprise Ralani (Cape Town City FC) Man besegrade Stellenbosch, i andra ligaomgången, med 1-0. Surprise spelade hela matchen.

THAILAND

Rasmus Jönsson (Buriram United) Laget besegrade Trat i ligan med 1-0. Rasmus spelade från start och fick spela 54 minuter innan han blev utbytt. I går var det dags för semifinal i Ligacupen och Nong Bua Pitcahya stod för motståndet. Seger med 2-0 och Rasmus fanns med på planen. Den förre HIFaren väntar fortfarande på sitt första mål sedan övergången från HIF

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Är mitt uppe i säsongsförberedelserna inför ligastarten den 18 Augusti. Mittfältaren, som gör sin sjunde säsong i Besiktas har ännu inte medverkat i något av lagets träningsmatcher pga skada. Man räknar dock med att mittfältaren skall vara tillbaka om ca en vecka. En längre text om Atiba och hans karriär hittar du här

Loret Sadikus och Abdul Khalilis (Kasimpasa) Även dem mitt uppe i säsongsförberedelserna. Serien börjar inte förrän den 18 Augusti och tills dess hoppas vi att Sadiku återhämtat sig efter sommarens operation. För Khalilis del så verkar han gå mot en riktigt spännande höst. Mittfältaren har nämligen målat i två, av lagets fem, senaste träningsmatcher (mot Puskás Akadémia och Al-Ettifaq).

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Bundesligan drar inte igång förrän 17 Augusti. Laget förlorade dock mot Verl i DFB Pokal, en riktigt skräll. Finnbogason som opererades i våras fanns inte med i truppen.

Victor Palsson (Darmstadt) Laget besegrade Oberneuland med 6-1 i DFB pokal. Victor började på bänken och hoppade in i den 69:e minuten vid ställningen 4-1.

Alex Timossi Andersson (Bayerns U19) Totalt blev det 22 matcher (4 mål) för Timossi under hans debutsäsong. I premiären mot Augsburg vann man med 3-2, Alex fanns inte med i truppen. Enligt uppgifter till AOH så dras anfallaren fortfarande med en skada han ådrog sig under försäsongen.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Den 28-åringen anfallaren är skadad (förväntas vara borta i ca 5 veckor till) och fanns således inte med i truppen när man besegrade Mainz i DFB-pokal.

USA

Alejandro Bedoyas (Philadephia Union) vann med 2-1 mot Houston Dynamo och Ale spelade hela matchen.

David Accam (Columbus Crew) Laget kryssade, 2-2, mot Cincinatti. Detta utan David I truppen. Anfallaren, som nyligen noterades för sitt första mål i klubben, skall nästa säsong spela med det nystartade MLS-laget Nashville.

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Laget har det jobbigt nu. Man förlorade för fjärde matchen i rad, 2-1 mot DC United. Jörgen spenderade hela matchen på bänken och det har ju även spekulerats om en övergång till Hammarby. Med tanke på att fönstret stängt så vet vi ju att så inte blir fallet. Åtminstone inte under 2019

Ema Boateng (DC United) Har lämnat Galaxy för spel med DC United från Washington. Fanns med på bänken mot sina forna lagkamrater men får vänta på sin debut som kan komma redan till helgen i bortamötet med Vancouver

VIETNAM

Monday Samuel (Thanh Hoa) Laget ligger tia i V-League och åkte senast på en riktigt storförlust, 5-0 mot Ha Noi. Monday fanns inte med truppen.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa spelade i HIF 2007-2009 och återfinns numera åter i hemlandet där han representerar Forest Rangers. I dagsläget förbereder man sig inför seriepremiären den 17 Augusti. Förra säsongen spelade Chansa 18 matcher för klubben men noterades inte för några poäng. Han ses dock som deras stora stjärna och går under smeknamnet Gattuso…

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Roman var utanför Wiener Neustadts trupp i de 9 sista matcherna och den förre HIFaren har nu gjort klart med ännu en klubb. Ny klubbadress blev seriekonkurrenten SV Stripfing där han även agerar assisterande tränare. I säsongens andra match spelade man 1-1 mot Mauerwerk. Roman fanns inte med i truppen.

KLUBBLÖSA

Joseph Baffo hade precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod när han skrev på för MSV Duisburg i den tyska tredjedivisionen. Olyckan var dock åter framme och försvararen drog ett korsband och sen var tiden i Duisburg över. Förväntas vara återställd inför 2020 och då återstår det att se var 26-åringen återupptar sin karriär?

Lalawele Atakora har gjort sitt i Azerbajdzjan. Laget, Gabala, slutade fyra i ligan. Lalas kontrakt löpte ut 1 Juli och mittfältaren står därmed utan klubb i dagsläget

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan. Mittfältaren fick bara spela fem matcher under förra säsongen och veckan tog klubben beslutet att sparka Gyimah för att frigöra pengar till löner. Den förre HIFaren ligger dock inte på latsidan utan har tränat med konkurrenten Highlands Park. Där verkar man dock måttligt intresserade av mittfältaren som lär vara frustrerad av att ligan redan startat

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!