HIFare i världen- Proffskollen

David Accam firar ett av sina många mål under tiden i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Samtidigt som HIF har startat säsongen på bästa sätt har ligorna utanför Sverige rullat igång igen efter landslagsuppehållet. Till denna veckas rödblå utlandsproffs utser vi David Accam som på de senaste två matcherna gjort tre mål och två assist.

Alfred Finnbogason och hans Augsburg förlorade första matchen efter landslagsuppehållet då siffrorna skrevs till 0-3 mot Nürnberg. Alfred startade men fick bara spela första halvlek innan han blev utbytt. Under tisdagen mötte man RB Leipzig i DFB-pokal, i en match som Alfred började på bänken i. Islänningen kom in i den 80:e minuten vid underläge 0-1 och i den 93:e minuten gjorde han 1-1. Det skulle dock ändå bli ett snöpligt slut när Leipzig fick straff i den 120:e minuten och avgjorde matchen som alltså slutade 1-2. I och med detta är Augsburgs cupspel slut.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 förlorade, efter ett längre uppehåll, mot SV Stuttgarter Kickers U19 med 0-1. Alex spelade hela matchen.

Emil Krafth och hans Amiens spelade 0-0 Bordeaux och har nu inte förlorat på raka fem matcher. Emil spelade hela matchen.

Atiba Hutchinson och Besiktas har inte spelat sedan senaste proffskollen.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa har spelat en träningsmatch sedan senaste proffskollen när man spelade 2-2 mot Boluspor.

May Mahlangu, utlånad till Ordabasy i Kazakstan, spelade hela matchen mot Okzhetpes. Matchen slutade 0-0.

Lalawele Atakora och hans Gabala spelade 0-0 mot Sabah. ”Lala” startade på bänken och fick hoppa in i den 71:a minuten.

Oke Akpoveta spelar numera i Azerbadjzan och Sabail FK        Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Sabail FK i Azerbadjzan där Oke Akpoveta spelar besegrade Zira med 2-1. Oke startade på bänken och där blev han kvar matchen ut.

Jere Uronen och hans Genk har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först besegrade man Anderlecht med 3-0, Jere började på bänken och fick hoppa in i den 73:e minuten, och sedan förlorade man med 0-1 mot Royal Antwerp och här spelade Jere hela matchen.

Edwin Gyimahs Bidvest åkte ur cupen när man, efter en match som slutade 4-4, förlorade på straffar. Edwin fanns inte med i truppen.

Matthew Rusike, numera i Stabaeck, startade ligan under måndagen med att spela 1-1 mot Lilleström. Matt fick starta matchen men blev utbytt i den 36:e minuten vilket vi antar får vara på grund av en skada.

Suprise Ralanis och Cape Town City FC förlorade mot Kaizer Chiefs med 0-2. Surprise spelade hela matchen.

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge. Säsongen drar igång i slutet av april.

Alexander Gerndt och hans Lugano spelade 1-1 mot Grasshopper och Gerndt spelade hela matchen. Anfallaren spelade dessutom hela det mållösa mötet mellan Lugano och Xamax.

Victor Palsson och hans Darmstadt kryssade, 1-1, mot Jahn Regensburg. Victor spelade hela matchen som sittande mittfältare.

Duisburg där spelade 0-0 St Pauli. Joseph Baffo är fortsatt skadad och har inte gjort debut än för sin nya klubb.

Frederik Helstrups Arka Gdynia förlorade med 0-2 mot Slask Wroclaw och detta var lagets sjätte förlust på de sju senaste matcherna. Helstrup fanns inte med i truppen.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt förlorade första matchen efter uppehållet mot FC Wacker Innsbruck II. Roman fanns inte med i truppen.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen och det blev två vinster. Först slog man Columbus med 3-0 och sedan slog man Cincinnati med 0-2. Mot Columbus spelade ”Ale” hela matchen men Accam var matchens spelare då han gjorde två mål och assisterade till det tredje. Detta gav honom utmärkelsen som omgångens spelare. Mot Cincinnati spelade även ”Ale” hela matchen och återigen gjorde Accam en supermatch när han gjorde assisten till 1-0-målet och själv gjorde 2-0-målet.

Ema Boateng kamperar numera i hop med bla Zlatan i LA Galaxy

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy vann med 2-1 mot Portland Timbers. Jörgen spelade hela matchen medan Ema fick hoppa in i den 77:e minuten.

Anderas Linde och hans Molde spelade 1-1 mot Sarpsborg i första ligamatchen. Andreas vaktade sin vana trogen målet.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först besegrade man Tallinn Kalev, Tarmo satt hela matchen på bänken, och sedan slog man Tammeka med 3-0 och här fick Tarmo hoppa in i den 89:e minuten. Paide har inlett säsongen med tre segrar på fyra matcher.

Leandro Castans Vasco Da Gama har spelat fyra matcher sedan senaste proffskollen i distriktsmästerskapet Carioca 1. Först slog man Resende med 2-0, sedan förlorade man mot Bangu med 1-2, sedan slog man just Bangu med 1-0 och sedan förlorade man mot Flamengo på straffar. Castan startade alla fyra matcher, drog på sig ett gult kort i den tredje och blev utbytt redan i den 21:a minuten i den fjärde matchen.

Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors inledde sin säsong med en seger när man besegrade Inter Turku med 2-1. Hannu fanns inte med i truppen.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik har inte spelat sedan senaste proffskollen.

Arnor Smarason och hans Lilleström, startade som ovan nämnt, ligan med att spela 1-1 mot Stabaeck. Arnor fanns inte med i truppen.

Monday Samuel har hamnat i vietnamesiska Thanh Hoa. Man har inte spelat sedan senaste proffskollen.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!