HIFare i världen- Proffskollen

Vi har gått in i årets elfte vecka och har ännu en fotbollshelg bakom oss. Ute i världen har våra före detta HIFare spelat och två stycken har bytt klubbar. Till veckans rödblå utlandsproffs utser vi Alex Timossi Andersson som gjorde ett av målen i 4-4-matchen mot Nürnbergs U19.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg följde upp den fina segern mot Dortmund med att spela 0-0 mot topplaget RB Leipzig. Alfred är fortsatt skadad och utanför truppen.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 spelade 4-4 mot serieledande Stuttgart. Alex gjorde mål och spelade hela matchen.

Emil Krafth och hans Amiens tog tredje segern på fem matcher när man besegrade Nimes med 2-1. Super-Krafth spelade hela matchen.

Atiba Hutchinson och Besiktas vann med 3-2 mot Konyaspor och Atiba spelade hela matchen. Besiktas avgjorde i den 93:e minuten när den före detta Manchester United och Dortmund-spelaren Kagawa gjorde mål.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa tog poäng för andra matchen i rad när man spelade 0-0 mot Göztepe. Loret startade, spelade 74 minuter och drog på sig ett gult kort. ”Abbe” började på bänken och fick hoppa in i matchminut 81.

May Mahlangu har fått skralt med speltid och har blivit utlånad från Ludogorets till Ordabasy i Kazakstan. Det blev succé direkt när May gjorde mål och spelade 78 minuter.

Lalawele Atakora och hans Gabala besegrade Sabail med 2-1. Atakora startade och spelade 68 minuter.

Sabail FK i Azerbadjzan där Oke Akpoveta förlorade, som ovan nämnt, mot ”Lalas” Gabala med 1-2. Oke fick börja på bänken och hoppade in i den 78:e minuten.

Jere Uronen och hans Genk tog en skön 1-0-seger mot Lokeren. Uronen spelade hela matchen för belgarna.

Edwin Gyimahs Bidvest förlorade för andra matchen i rad när siffrorna skrevs till 0-2 mot Amazulu. Edwin fanns inte med i truppen.

Matthew Rusike har lämnat Cape Town City FC och flyttat till Norge och Stabaek.

Suprise Ralanis och Cape Town City FC tog andra raka segern när man besegrade Mamelodi Sundowns med 2-1. Suprise spelade hela matchen på sin vänsterkant.

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge. Säsongen drar igång i april.

Alexander Gerndt och hans Lugano spelade 1-1 mot andraplacerade Basel. Alexander spelade hela matchen.

Victor Palsson och hans Darmstadt studsade tillbaka direkt och slog Holstein Kiel med 3-2. Victor spelade hela matchen och islänningen har vart given sedan flytten från Schweiz.

Duisburg, utan en skadad Joseph Baffo, spelade 1-1 på bortaplan mot Jahn Regensburg. Dusiburg håller sig fortsatt på negativ kvalplats.

Frederik Helstrups Arka Gdynia fortsätter förlora. Den femte förlusten i rad kom mot Legia Warzawa, detta utan Helstrup i truppen.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt tog tredje raka segern, den fjärde på fem matcher, när man besegrade Vorwärts Steyr med 2-1.  Roman spenderade hela matchen på bänken.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har inlett MLS-säsongen med två förluster. Den andra kom mot Sporting KC och siffrorna skrevs till 0-2. Bedoya spelade hela matchen med David inte fanns med i truppen.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy förlorade säsongens andra match när man åkte till Dallas och förlorade med 0-2. Både Ema och Jörgen startade matchen men medan Jörgn spelade spelade hela matchen blev Ema utbytt i den 75:e minuten.

Anderas Linde och hans Molde har inte spelat sedan senaste proffskollen.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond fortsätter sin försäsong med att besegra Nomme Kalju med 2-0.

Leandro Castans Vasco Da Gama spelade 1-1 mot Flamengo i distriktsmästerskapet Carioca 1. Castan spelade hela matchen.

Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors kör på med sin försäsong och besegrade Obolon-Brovar med 2-1.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik tog andra raka segern i Ligacupen när man besegrade Njardvik med 4-2.

Arnor Smarason och hans Lilleström följde upp förlusten mot HIF med att förlora även mot Kristiansund med 1-3.