HIFare i världen- Proffskollen

Nu är nästan alla våra före detta HIFare igång i sina lag och ligor efter vinteruppehållen. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi Victor Palsson som direkt fick göra debut i hans nya klubb Darmstadt. Islänningen fick spela 69 minuter när laget vann. Detta följdes upp med 90 minuter i matchen efter, som dessvärre slutade med förlust.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Förra lördagen förlorade man mot Borussia Mönchengladbach med 0-2. Alfred startade och spelade 73 minuter. Sedan mötte man idag Mainz och islänningen dominerade tillställningen fullständigt. Två straffmål samt ett solomål innebar hattrick, för Finnbogason, och tre viktiga poäng för klubben i bottenstriden

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 drog igång ligan igen idag när man mötte Ingolstadt, en match som slutade 1-1. Alex spelade 79 minuter innan han blev utbytt mot Marvin Cuni. Poängen innebar att Bayern parkerar på en tredjeplats i Södra Bundesligan

Emil Krafth och hans Amiens har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först man ställdes man för andra matchen i rad mot Lyon och man förlorade även denna match. Siffrorna skrevs till 0-1 och Emil spelade hela matchen på sin högerbacksplats. Sedan under lördagskvällen mötte man Rennais, en match som slutade med en 0-1-förlust. Emil spelade hela matchen. Amiens ligger nu på nedflyttningsplats.

Alexander Kacaniklic och Nantes har gått skilda vägar och det ser nu ut som att flyttlasset är på väg till Hammarby alt Danmark. HIF har dock aviserat sitt intresse så vi får allt vänta ett tag till innan besked om ny klubbadress lämnas.

Atiba Hutchinson och Besiktas har spelat två matcher sedan den senaste gången vi kollade till de. Först spelade man 1-1 mot Buyuksehir. Atiba fick se matchen från bänken. Under söndagen mötte man Antalyaspor. Matchen slutade hela 2-6, till Besiktas, och Atiba noterades för ett mål under de 90 minuter som han spelade. Noterar förresten även att den förre Manchester United- och Dortmund mittfältaren, Shinji Kagawa hoppade in i den 81:a minuten och han sätta dit två bollar på sina första tre minuter i klubben. Det kan man ju kalla ett hyfsat lån/inhopp…

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa förlorade både andra och tredje ligamatchen i rad när man mötte serieledande Basaksehir, siffrorna skrevs till 0-2. Loret spelade hela matchen som mittback medan ”Abbe” fortsatt saknas. Sedan förlorade man mot Sivasspor, Loret spelade hela matchen medan “Abbe” fortsatt saknas.

May Mahlangu och hans Ludogorets har uppehåll i ligan tills den 16 februari. Under tiden spekuleras det hejvilt om mittfältaren kan vara på väg tillbaka till Sverige. Både Östersund och HIF sägs vara i kontakt med spelaren. Något som Andreas Granqvist dementerar i dagens nätupplaga av Helsingborgs Dagblad.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala drog igång ligan under söndagen när man mötte Sumqayt, en match som slutade 1-o till Gabala. Atakora spelade hela matchen men noterades inte för något mål.

Jere Uronen och hans Genk har spelat två matcher. Först förlorade man mot Royal Mouscron, 1-2. Jere fanns inte med i truppen och sedan vann man mot Waasland-Beveren med 2-1 efter ett sent avgörande. Jere fanns inte med i truppen i denna match heller, enligt vad undertecknad kunnat få fram är den finske vänsterbacken skadad.

Edwin Gyimahs Bidvest slog Maritzburg United med 1-0, Edwin fanns inte med i truppen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först slog man Supersport United i cupen med 2-0 och sedan slog man Kaizer Chiefs i ligan med 1-0. Mot Supersport startade Rusike och spelade 80 minuter medan Suprise började på bänken men hoppade in i den 69:e minuten. Mot Kaizer Chiefs fanns Rusike inte med i truppen medan Suprise såg matchen från bänken.

Alexander Gerndt och hans Lugano skulle ha dragit igång ligan igen mot Thun under lördagen men matchen blev uppskjuten.

Victor Palsson har lämnat Zürich och skrivit på för Darmstadt i den tyska andraligan. Victor fick chansen från start i lagets första match efter vinteruppehållet. Victor drog på sig ett gult kort och spelade 69 minuter när man slog tredjeplacerade St Pauli. Victor fick även chansen när Darmstadt förlorade mot Duisburg med 2-3. Victor spelade hela matchen.

Joseph Baffo har efter korsbandsskadan och efter gått skilda vägar med Eintracht Braunschweig stått utan klubb men har nu skrivit på för Duisburg i tyska andraligan. Tillsammans med Victor har vi nu alltså två före detta HIFare att hålla ögonen på. I den första matchen efter uppehållet var Baffo utanför truppen. Duisburg förlorade mot Bochum. Baffo var även utanför truppen mot Darmstadt när, som ovan nämnt, laget vann med 3-2.

Alexander Achinioti Jönsson har lämnat den svenska fotbollen och skrivit på för det kanadensiska laget Forge FC.

Frederik Helstrups Arka Gdynia har uppehåll och drar igång igen 10 februari. Man ligger för närvarande 10:a.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat klart säsongen efter att ha åkt ut slutspelet.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy har spelat klart för säsongen, laget missade slutspel