HIFare I världen- Proffskoll v. 43

© Bildbyrån - 28648
Varje vecka ser vi, på AOH, till att hålla dig ajour på hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Till denna veckas ”RödBlå” utlandsproffs har vi utsett Alfred Finnbogason som gjorde mål för Augsburg på övertid i matchen mot jätten Bayern München.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) förlorade mot Standard Liege med 1-0 i ligan och Jere spelade hela matchen. Man har även spelat i Champions League mot Liverpool, en match som man förlorade med 4-1. Jere spelade hela matchen.

BRASILIEN

Leandro Castans (Vasco Da Gama) Laget har inte haft landslagsuppehåll och därmed spelat tre stycken matcher vilket har resulterat i tre vinster. 1-0 mot Fortaleza, 2-1 mot Botafogo och 1-0 mot Internacional. Castan spelade alla tre matcher och mot Botafogo drog han på sig ett gult kort. Laget ligger nu elva.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Cyprioterna besegrade Doxa i ligan med 2-0 och det var Linus som spräckte målnollan i den 20:e minuten. Igår mötte man Qarabag i Europa League, en match som slutade 2-2 och Linus gjorde 2-1-målet precis innan paus.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Det danska andraliga-laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 1-1 mot Vendsyssel och sedan slog man Skive med 1-0. Mot Vendsyssel startade Lucas matchen och spelade 90 minuter innan han blev utbytt. Vi har inga uppgifter på huruvida han spelade mot Skive.

ESTLAND

Tarmo Neemolo (Paide Linnameeskond) Estländarna vann mot Talinna Kalev med 2-1. Det var Tarmo som spräckte målnollan och gjorde 1-0-målet. Neemolo fick hoppa in i 49:e minuten.

ENGLAND

Emil Krafth(Newcastle United) ”Skatorna” förlorade mot Chelsea med 1-0. Emil satt på bänken matchen igenom. Är du förresten sugen på att få se Krafth, och hans Newcastle, live så kan du läsa mer om det via denna länken

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) HIFK vann med 2-0 RoPS, en match som Hannu fick se från bänken.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Laget har spelat sista matchen för säsongen, man slutade 8:a i ligan. Skulas kontrakt löper ut i Oktober och om det blir någon fortsättning, för 36-åringen, återstår att se.

JAPAN

Robin Simovic (Omiya Ardija) Klubben trillade ner från en andraplats till en fjärdeplats efter att man förlorade mot Tokushima Vortis 3-2. Robin hoppade in i den 70:e minuten men förblev mållös.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) AAJ har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot York9 med 4-0. AAJ startade men blev utbytt redan 22:a minuten, troligtvis på grund av skada. Han fanns inte med i truppen mot Cavalry, en match som slutade med en 1-0-vinst.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy) Den förre HIFaren är utlånad, till Ordabasy, från bulgariska Ludogorets. May spelade hela matchen när man besegrade Tobol med 2-1.

KUWAIT

Lalawele Atakora har gjort sitt i Azerbajdzjan och lämnat Gabala. Lalas kontrakt löpte ut 1 Juli och mittfältaren har nu gjort klart med en ny klubb, Kazma SC i Kuwait. Man har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 3-3 i Fedration Cup mot Al Jahra vilket innebar att det avgjordes på straffar vilka man tyvärr förlorade. Sedan slog man Al Salmiyah med 2-1 i ligan. Efter tre matcher i ligan har man sex poäng och ligger trea.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Laget kryssade mot slog Vålerenga med 2-0, detta utan Matt i truppen.

Andreas Linde (Molde) Laget var tillbaka på vinnarspåret igen när man slog Haugesund med 3-1 och Linde vaktade kassen för andra matchen i rad efter skadan.

Arnor Smarason (Lilleström) Laget kryssade för andra matchen i rad när man spelade 1-1 Strömsgodset. Arnor fanns inte med i truppen.

POLEN

Frederik Helstrups (Arka Gdynia) Man kryssade, 2-2, mot Lech Gdansk. Man hämtade upp 2-0-underläge och gjorde 2-2 målet i den 10 (!) tilläggsminuten. Helstrup satt på bänken matchen igenom.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Laget spelade 0-0 mot Rubin Kazan. Jordan började på bänken och fick hoppa in i den 84:e minuten men lyckades alltså inte påverka resultatet.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Man spelade först 0-0 mot Zürich, Gerndt spelade hela matchen, och under gårdagen mötte man Malmö FF i Europa League. Detta slutade med en 2-1-förlust men det var Alexander som gjorde schweizarnas mål.

SYDAFRIKA

Suprise Ralani (Cape Town City FC) Man åkte ur League Cup efter att förlorat på straffar mot Kaizer Chiefs. Matchen slutade 1-1 och matchen gick då till straffar. Suprise startade och spelade 55 minuter.

THAILAND

Rasmus Jönsson (Buriram United) Man besegrade Port med 3-1 och Rasmus fick spela 4 minuter när han hoppade in i slutet. Med en match kvar på säsongen leder man ligan med två poäng. Man har 57 poäng och tvåan Chiangrai har 55 poäng och sedan är det ett glapp till trean Port som har 52 poäng. I sista matchen möter man sista-placerade Chiangmai som redan är klara för nedflyttning. Rasmus borde alltså snart kunna kalla sig thailändsk mästare.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Man har spelat två spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 0-0 mot Ankaragücü, en match som Atiba spelade och drog på sig ett gult kort i. Sedan förlorade man mot Sporting Braga i Europa League med 2-1, Atiba blev kvar på bänken matchen igenom.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis (Kasimpasa) spelade 1-1 mot Kayserispor. “Abbe” spelade hela matchen medan Loret gjorde debut för säsongen när han hoppade in i den 66:e minuten. Loret hann dra på sig ett gult kort.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Man tog en imponerade skalp när man spelade 2-2 mot Bayern München på hemmaplan. I den 90:e minuten stod det 2-1 till Bayern München när en viss islänning klev in i handlingen. Alfred hoppade in i den 68:e minuten och gjorde alltså 2-2 i den 92:a minuten.

Victor Palsson (Darmstadt) Alfred var inte den enda islänningen som gjorde mål under den senaste proffskollen. Victor gjorde matchens enda mål i 1-0-segern mot St Pauli. Målet kom i den 80:e minuten, innan dess hade mittfältaren dragit på sig ett gult kort och i den 88:e minuten blev han utbytt.

Alex Timossi Andersson (Bayerns U19) Man har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först slog man Greuther Fürth i ligan med 4-0 och sedan slog man Olympiacos med samma siffror i Uefa Youth League. I den första matchen fanns inte Alex inte med i truppen men i den andra matchen hoppade han in i den 81:a minuten.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Laget förlorade mot Duisburg med 3-1. Andri fanns inte med i truppen.

USA

Alejandro Bedoyas (Philadelphia Union) Slutspelet har dragit igång i MLS och där har Union gått vidare efter att ha besegrat New York Red Bulls med 4-3 efter förlägning. Alejandro då? Jo han gjorde ett av målen, drog på sig ett gult och blev utbytt i den 112:e minuten. I gårdagens semifinal, mot Atlanta, tog det dock stopp efter en 2-0 förlust. Bedoya spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort

David Accam (Columbus Crew) Laget förlorade mot Toronto med 1-0. Accam hoppade in i den 83:e minuten efter att ha startat på bänken. Crew gick inte vidare till slutspel och säsongen är därmed över.

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Laget, som också är i slutspel, besegrade där Minnesota med 2-1 och gick därmed vidare. I går väntade Los Angeles FC, ett derby det vill säga. Man förlorade, den rejält upphausade matchen, med 5-3 och säsongen är därmed över. Varken mot Minnesota, eller LA, fanns Jörgen inte med i truppen.

Ema Boateng (DC United) Laget tog sig visserligen till slutspelet men blev utslagna direkt när Toronto vann med hela 5-1. Ema började på bänken och hoppade in i den 87:e minuten.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa spelade i HIF 2007-2009 och återfinns numera åter i hemlandet där han representerar Forest Rangers. Man har spelat två raka matcher sedan senaste proffskollen. Först besegrade man Nakambala Leopards med 2-1 och sedan förlorade man mot Zanaco med 1-0.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Roman är assisterande, spelade, tränare i SV Stripfing. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först Traiskirchen med 2-1 och sedan förlorade man med 2-0 mot Neusiedl. Roman började på bänken i båda matcherna med hoppade in i de båda i den 77:e respektive 65:e minuten.

KLUBBLÖSA

Joseph Baffo hade precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod när han skrev på för MSV Duisburg i den tyska tredjedivisionen. Olyckan var dock åter framme och försvararen drog ett korsband och sen var tiden i Duisburg över. Förväntas vara återställd inför 2020 och då återstår det att se var 26-åringen återupptar sin karriär?

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan. Mittfältaren fick bara spela fem matcher under förra säsongen och veckan tog klubben beslutet att sparka Gyimah för att frigöra pengar till löner. Den förre HIFaren ligger dock inte på latsidan utan har tränat med konkurrenten Highlands Park. Där verkar man dock måttligt intresserade av mittfältaren som lär vara frustrerad av att ligan redan startat.

Monday Samuel är tillbaka i Sverige efter tiden i Vietnam och har provtränat med Eskilsminne.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!