HIFare I världen- Proffskoll v. 41

© Bildbyrån - 28648

Varje vecka ser vi, på AOH, till att hålla dig ajour på hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Till denna veckas ”RödBlå” utlandsproffs har vi utsett Andreas Linde som var tillbaka i målet efter en längre rehabilitering för skada.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Man följde upp det imponerade krysset i Champions League mot Napoli med att besegra Royal Excel Mouscron med 2-1. Jere spelade hela matchen och man ligger sexa efter 9 matcher. Man har sju poäng upp till ettan Club Brugge.

BRASILIEN

Leandro Castans (Vasco Da Gama) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först slog man Atletico Mineiro med 2-1 och sedan förlorade man mot Santos med 1-0. Castan spelade båda matcherna och drog på sig ett gult kort mot Santos.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Cyprioterna förlorade mot Sevilla i Europa League. Linus började på bänken men hoppade in i den 66:e minuten.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Det danska andraliga-laget förlorade andra matchen i rad siffrorna skrevs till 3-1. Lucas började på bänken men hoppade in i den 66:e minuten.

ESTLAND

Tarmo Neemolo (Paide Linnameeskond) Estländarna förlorade mot Nomme Kalju med 1-0. Tarmo började på bänken och hoppade in i den 67:e minuten.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) ”Skatorna” besegrade Manchester United med 1-0. Emil började på bänken och satt där nästan hela matchen men kom in i den 90:e minuten. Är du förresten sugen på att få se Krafth, och hans Newcastle, live så kan du läsa mer om det via denna länken

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) HIFK vann den näst sista matchen för säsongen när man besegrade VPS med 3-2. Hans spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Med en match kvar leder man finländska ligan. Man står på 36 poäng, tvåan står på 35 och trean som man möter står på 30 poäng.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Laget har spelat sista matchen för säsongen, man slutade 8:a i ligan. Skulas kontrakt löper ut i Oktober och om det blir någon fortsättning, för 36-åringen, återstår att se.

JAPAN

Robin Simovic (Omiya Ardija) Klubben, som ligger tvåa, besegrade Mito Hollyhock med 3-2. Robin startade och spelade första halvlek innan han blev utbytt.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) AAJ har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Laget har spelat tre  matcher sedan vi sista kollade till laget och AAJ. Man besegrade Edmonton med 1-0, vann mot York9 med 1-0 och förlorade mot Cavalry med 2-1. AAJ startade alla matcherna spelade fulla 90 minuter i den första och den sista medan han mot York9 blev utbytt i den 87:e minuten.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy) Den förre HIFaren är utlånad, till Ordabasy, från bulgariska Ludogorets. Man spelade 1-1 mot Astana och May spelade hela matchen.

KUWAIT

Lalawele Atakora har gjort sitt i Azerbajdzjan och lämnat Gabala. Lalas kontrakt löpte ut 1 Juli och mittfältaren har nu gjort klart med en ny klubb, Kazma SC i Kuwait. Man förlorade i Federation Cup med 1-0.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Laget kryssade mot Viking, 0-0, detta utan Matt i truppen.

Andreas Linde (Molde) Laget kryssade mot Brann, 0-0. Äntligen var Linde tillbaka i målet efter skadan och han inledde alltså med att hålla nollan.

Arnor Smarason (Lilleström) Laget spelade 0-0 mot Bodö/Glimt. “Smara” spelade hela matchen.

POLEN

Frederik Helstrups (Arka Gdynia) Man förlorade med hela 4-1 mot Wisla Plock. Helstrup fanns inte med i truppen.

RYSSLAND
Jordan Larsson (Spartak Moskva) Laget förlorade för andra matchen i rad när man förlorade mot “Granens” gamla klubb Krasnodar med 2-1. Jordan startade, spelade 81 minuter och gjorde målet för Spartak.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Man spelade först 0-0 mot Dynamo Kiev och sedan slog man Sion med 2-1. Mot Kiev startade Alexander och spelade 78:a minuter och sedan mot Sion startade han och spelade 71 minuter.

SYDAFRIKA

Suprise Ralani (Cape Town City FC) Man förlorade mot Amazulu med 2-1. Suprise startade och hoppade in i den 61:a minuten.

THAILAND

Rasmus Jönsson (Buriram United) Man besegrade Nakhon Ratchasima med 3-2 och Jönsson gjorde sitt andra mål för säsongen. Rasmus fick spela 56 minuter.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Man har spelat två spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man i Europa League med 1-0 mot Wolverhampton och sedan slog man Alanyaspor med 2-0. Mot “Wolves” satt Atiba på bänken matchen igenom och sedan spelade han hela matchen mot Alanyaspor.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis (Kasimpasa) förlorade med 4-1 mot Konyaspor. “Abbe” spelade hela matchen medan Loret inte fanns med i truppen.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Man förlorade mot Borussia M´gladbach med 5-1. Alfred satt på bänken hela matchen.

Victor Palsson (Darmstadt) Laget kryssade mot Karlsruher SC, 1-1. Victor spelade hela matchen som sittande mittfältare.

Alex Timossi Andersson (Bayerns U19) Man förlorade mot Cottbus med 3-2 i cupen.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Laget besegrade Carl Zeiss Jena med 3-1. “Bjarna” satt på bänken matchen igenom.

USA

Alejandro Bedoyas (Philadelphia Union) Sedan senaste proffskollen har man förlorat mot New York City med 2-1. Ale fanns inte med i truppen.

David Accam (Columbus Crew) Laget förlorade mot Toronto med 1-0. Accam hoppade in i den 83:e minuten efter att ha startat på bänken.

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Laget förlorade mot Houston med 4-2 och Jörgen fanns inte med i truppen.

Ema Boateng (DC United) kryssade, 0-0, mot Cincinnati. Ema satt på bänken hela matchen.

VIETNAM

Monday Samuel (Thanh Hoa) Laget har inte spelat sedan förra proffskollen då man förlorade den sjunde matchen i rad när man förlorade mot Da Nang med 1-0. Detta utan Samuel i truppen.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa spelade i HIF 2007-2009 och återfinns numera åter i hemlandet där han representerar Forest Rangers. Man tog andra raka segern när man besegrade Kabwe Warriors med 2-0.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Roman är assisterande, spelade, tränare i SV Stripfing. Laget spelade 0-0 mot Admira II och Roman började på bänken men hoppade in i den 84:e minuten.

KLUBBLÖSA

Joseph Baffo hade precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod när han skrev på för MSV Duisburg i den tyska tredjedivisionen. Olyckan var dock åter framme och försvararen drog ett korsband och sen var tiden i Duisburg över. Förväntas vara återställd inför 2020 och då återstår det att se var 26-åringen återupptar sin karriär?

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan. Mittfältaren fick bara spela fem matcher under förra säsongen och veckan tog klubben beslutet att sparka Gyimah för att frigöra pengar till löner. Den förre HIFaren ligger dock inte på latsidan utan har tränat med konkurrenten Highlands Park. Där verkar man dock måttligt intresserade av mittfältaren som lär vara frustrerad av att ligan redan startat

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!