HIFare i världen – Proffskoll v.38

© Bildbyrån - 28648

Varje vecka ser vi, på AOH, till att hålla dig ajour på hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Till denna veckas ”RödBlå” utlandsproffs har vi utsett Atiba Hutchinson som fortfarande går starkt och blev målskytt för sitt Besiktas.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Man har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Sporting Charleoi med 2-1 och sedan förlorade man första matchen i Champions League med hela 6-2 mot Red Bull Salzburg. Jere spelade 90 min i båda matcherna och gjorde assist till målet mot Charleroi

BRASILIEN

Leandro Castans (Vasco Da Gama) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Bahia med 2-0 och sedan slog man Chapecoense med 2-1. Castan spelade både matcherna och drog i den andra matchen på sig ett gult kort.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Cyprioterna besegrade AEL med 3-0. Linus satt på bänken matchen igenom.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Det danska andraliga-laget besegrade Roskilde och sedan spelade man 1-1 mot Köge. Mot Roskilde fick Lucas hoppa in i den 90:e minuten.

ESTLAND

Tarmo Neemolo (Paide Linnameeskond) Laget slog först Pohja Tallinn JK Volta med hela 13-0 i cupen och sedan slog man Kuressaare med 3-0. Tarmo fanns inte med i truppen i någon av matcherna.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) “Skatorna” förlorade mot Liverpool med 3-1. Emil startade och spelade 67 minuter innan han blev utbytt. Är du förresten sugen på att få se Krafth, och hans Newcastle, live så kan du läsa mer om det via denna länken

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) HIFK slog KPV med 3-1. Hannu spelade hela matchen som högerback.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Laget har inte spelat sedan man förlorade mot Breidablik med 4-3.  matchen. Skulas kontrakt löper ut i Oktober och om det blir någon fortsättning, för 36-åringen, återstår att se.

JAPAN

Robin Simovic (Omiya Ardija) Klubben har spelat två matcher sedan senaste proffskollen, båda slutade med kryss. Först 1-1 mot Machida Zelvia och sedan 0-0 mot Yokohama. Mot Zelvia startade Robin och spelade 68 minuter och sedan Yokohama började man på bänken och hoppade in i den 62:a minuten.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) AAJ har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Laget har spelat hela fyra matcher sedan senaste proffskollen. Detta resulterade i följande resultatrad: 1-1 mot Pacific, 2-1-vinst mot York9, 3-1-vinst mot Valour och 2-2 mot HFX Wanderers. Mot Pacific fanns AAJ inte med i truppen, mot York9 hoppade han in i den 81:a minuten, mot Valour hoppade han in i den 53:e minuten och mot Wanderers fanns han inte med i truppen.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy) Den förre HIFaren är utlånad, till Ordabasy, från bulgariska Ludogorets. Man förlorade mot Kaisar med 2-0. En match som May spelade alla minuter i.

KUWAIT

Lalawele Atakora har gjort sitt i Azerbajdzjan och lämnat Gabala. Lalas kontrakt löpte ut 1 Juli och mittfältaren har nu gjort klart med en ny klubb. Kazma SC i Kuwait som drog igång ligan i måndags. Man förlorade mot Al Kuwait med 3-1.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Laget spelade 3-3 mot Bodö / Glimt, detta utan Matt i truppen.

Andreas Linde (Molde) Laget besegrade Tromsö med 3-0. Linde som återhämtar sig efter en operation fanns inte med i truppen.

Arnor Smarason (Lilleström) Laget förlorade mot Rosenborg med 3-1. “Smaradona” spelade hela matchen.

POLEN

Frederik Helstrups (Arka Gdynia) Man förlorade mot Raków Czestochowa med 2-0. Helstrup spelade hela matchen.

RYSSLAND
Jordan Larsson (Spartak Moskva) Laget förlorade andra matchen i rad i ligan när siffrorna mot Ural skrevs till 2-1. Jordan startade och spelade 61 minuter.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Man åkte ur cupen mot division 2-laget Lausanne efter att man förlorat mot 3-0. Gerndt fanns inte med i truppen. I kväll möter man danska FCK i Europa League men det återstår att se om vår förre anfallare får chansen?

SYDAFRIKA

Suprise Ralani (Cape Town City FC) Man kryssade mot Super Sport United Surprise spelade 87 minuter och gjorde assist till ett av målen.

THAILAND

Rasmus Jönsson (Buriram United) Man förlorade första matchen efter landslagsuppehållet när siffrorna skrevs till 3-1 mot Muang Thong United. Rasmus började på bänken och hoppade in i den 71:a minuten. I går åkte man ur FA-cupen när Ratchaburi vann semifinalen med 2-1. Rasmus spelade hela matchen men är fortfarande mållös sedan ankomsten till Buriram

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Man har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först slog man Umraniyespor med 3-1 och sedan förlorade man mot Gazisehir Gaziantep med 3-2. Atiba fanns inte med i truppen i första matchen men i den andra startade han på bänken, kom in i den 64:e och gjorde mål.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis (Kasimpasa) förlorade de två matcher de spelat sedan den senaste proffskollen. Först mot Ankargucu med 1-0 och sedan samma siffror mot Galatasaray. Loret fanns inte med i truppen i någon av matcherna medan Abbe startade båda. I den första matchen blev han utbytt i den 76:e minuten medan han spelade hela matchen mot Galatasaray.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Laget besegrade Eintracht Frankfurt med 2-1. Alfred startade och spelade hela matchen.

Victor Palsson (Darmstadt) Laget spelade 3-3 mot Nürnberg. Victor fanns inte med i truppen efter att ha tagit ett rött kort mot Sandhausen i förra omgången

Alex Timossi Andersson (Bayerns U19) Man förlorade mot Heidenhem U19 med 3-1. Alex fanns inte med i truppen.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Den 28-åringen anfallaren är skadad (förväntas vara borta i ca 1 vecka till) och fanns således inte med i truppen när man förlorade med hela 6-1 i matchen mot Meppen. Lagets tränare fick sparken efter detta.

USA

Alejandro Bedoyas (Philadelphia Union) kryssade mot Los Angeles och Ale startade och spelade hela matchen.

David Accam (Columbus Crew) Laget besegrade Atlanta United med 3-1. Accam satt på bänken hela matchen.

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Colorado med 2-1 och sedan slog man Sporting KC med hela 7-2. Jörgen spelade hela matchen mot Colorado och drog på sig ett gult och mot Sporting satt Jörgen på bänken hela matchen.

Ema Boateng (DC United) vann mot Portland med 1-0. Ema satt hela matchen på bänken.

VIETNAM

Monday Samuel (Thanh Hoa) Laget förlorade den sjätte matchen i rad när man förlorade mot Than Quang Ninh med 3-1. Detta utan Samuel i truppen.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa spelade i HIF 2007-2009 och återfinns numera åter i hemlandet där han representerar Forest Rangers. Man kryssade, 1-1, säsongens andra match mot Kabwe.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Roman var utanför Wiener Neustadts trupp i de 9 sista matcherna och den förre HIFaren har nu gjort klart med ännu en klubb. Ny klubbadress blev seriekonkurrenten SV Stripfing där han även agerar spelade, assisterande tränare. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först slog man Team Wiener Linien med 3-0, Roman hoppade in i den 80:e minuten, och sedan förlorade man med 2-1 mot Wiener SC och här hoppade Roman in i den 85:e minuten.

KLUBBLÖSA

Joseph Baffo hade precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod när han skrev på för MSV Duisburg i den tyska tredjedivisionen. Olyckan var dock åter framme och försvararen drog ett korsband och sen var tiden i Duisburg över. Förväntas vara återställd inför 2020 och då återstår det att se var 26-åringen återupptar sin karriär?

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan. Mittfältaren fick bara spela fem matcher under förra säsongen och veckan tog klubben beslutet att sparka Gyimah för att frigöra pengar till löner. Den förre HIFaren ligger dock inte på latsidan utan har tränat med konkurrenten Highlands Park. Där verkar man dock måttligt intresserade av mittfältaren som lär vara frustrerad av att ligan redan startat

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!