HIFare I Världen – Proffskoll v.35

© Bildbyrån - 28648

Varje vecka ser vi, på AOH, till att hålla dig ajour på hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Till denna veckas ”RödBlå” utlandsproffs har vi utsett Jordan Larsson som gjorde första målet för sin nya klubb Spartak Moskva.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Vann andra raka matchen när man besegrade Anderlecht med 1-0. Jere spelade hela matchen på sin vänsterbacksplats. Annars har de regerande mästarna inlett lite svagt och ligger faktiskt bara på en sjätteplats efter fem omgångar. I veckan lottades grupperna i Champions League och Genk hamnade i samma grupp som Napoli, Salzburg och Liverpool. Skall onekligen bli kul att följa den förre HIFarens kamp mot Salah och Firmino…

BRASILIEN

Leandro Castans (Vasco Da Gama) Försvararen, som är lagkapten i klubben, spelade hela vinstmatchen , 2-0, mot Sao Paulo och gjorde assisten till 1-0-målet. Det vara fjärde förlustfria matchen, på de fem senaste, vilket även gör att man klivit upp på allt säkrare mark i ligan

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Hallenius blev inbytt i den matchminut 68 när APOEL spelade 0-0 i första dubbelmötet i CL-kvalet mot Ajax förra onsdagen. I onsdags, i returen, var APOEL inte lika lyckosamma utan fick ge sig med 2-0 vilket innebär att man är utslagna ur kvalet. Hallenius började åter på bänken men kom in i den 78:e minuten

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Laget har tagit två raka segrar. Först 1-0 mot Nyköbing och sedan 3-0 mot Vendsyssel. I båda matcherna har Lucas börjat på bänken och sedan hoppat in i den 78 respektive den 71 minuten. I fredags mötte man så Ohlanders förra klubb, Fremad Amager, och förlorade med 1-0 vilket innebar att man trillade ner till en nionde plats i serien

ESTLAND

Tarmo Neemolo (Paide Linnameeskond) Laget besegrade Maardu med 5-0. Tarmo fanns ej med i truppen. Detsamma gällde i mötet mot JK Tallinna Kalev där man vann med 2-0. Laget har nu klivit upp på en tredjeplats – sju poäng efter serieledande Flora

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) startade för andra matchen i rad när Newcastle tog en imponerande seger borta mot Tottenham med 1-0. Några dagar senare åkte man ur Ligacupen, mot Leicester, och Krafth tvingades utgå, skadad, redan i den 50:e minuten. I går tog man emot Watford (1-1) på St Georges Park och Krafth var åter i startelvan. Försvararen var inblandad i hemmalagets reducering men byttes ut i den 78:e minuten. Är du förresten sugen på att få se Kraft, och hans Newcastle, live så kan du läsa mer om det via denna länken

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) HIFK har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 2-2 mot Ilves och sedan förlorade och sedan förlorade man mot dem med 3-1. I första mötet spelade Hannu hela matchen och drog på sig ett gult kort. I den andra matchen startade Hannu men blev utbytt i den 82:a minuten.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Laget vann mot HK med 3-2. Skula spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 59:e minuten. I en oerhört jämn serie ligger Fylkir nu på en åttonde plats. Skulas kontrakt löper ut i Oktober och om det blir någon fortsättning, för 36-åringen, återstår att se.

JAPAN

Robin Simovic (Omiya Ardija) Klubben åkte på en storförlust, 5-1, mot Ehime. Robin spelade dock hela matchen och gjorde målet. Laget har nu klivit upp på en tredjeplats men ändå nio poäng efter omöjliga Kashiwa Reysol.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) AAJ har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Laget besegrade Cavalry med 1-0, detta utan AAJ i truppen. I fredags mötte man Olimpia i åttondelsfinalen av CONCACAF och förlorade med hela 4-1. Även i denna matchen saknades Alex vilket bör innebära att han åkt på någon form av skada. Förlusten innebar att man dessutom fick lämna turneringen för denna gången.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy) Den förre HIFaren är utlånad, till Ordabasy, från bulgariska Ludogorets. I matchen mot Shahkter Karagandy med 3-2 och May spelade hela matchen. I går mötte man FK Zjetizu, på bortaplan, och segrade med 1-0. Mahlangu spelade åter hela matchen

KUWAIT

Lalawele Atakora har gjort sitt i Azerbajdzjan. Laget, Gabala, slutade fyra i ligan. Lalas kontrakt löpte ut 1 Juli och mittfältaren har nu gjort klart med en ny klubb. Kazma SC i Kuwait

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Laget förlorade mot Rosenborg med 3-2. Matt fanns inte med i truppen. I går stod Strömsgodset för motståndet och det blev seger 2-1. Dock utan anfallaren i laget.

Andreas Linde (Molde) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Partizan med 2-1 i Europa League-kvalet och sedan 2-2 mot Odd i ligan. Linde som återhämtar sig efter en operation fanns inte med i truppen.

Arnor Smarason (Lilleström) Laget vann med 2-0 mot Haugesund. Arnor startade och spelade 83 minuter. Lilleström ligger på nionde plats i norska Tippeligan

POLEN

Frederik Helstrups (Arka Gdynia) Klubben förlorade med 3-1 mot Cracovia Krakow. Helstrup spelade hela matchen som vänsterback. I fredags stod Gornik Zabrze för motståndet, Helstrup spelade åter hela matchen, och Arka vann med 1-0

RYSSLAND
Jordan Larsson(Spartak Moskva) Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Braga i Europa League med 1-0 på bortaplan och sedan slog man Krylya Sovetov med 2-1. Mot Braga fanns Jordan inte med i truppen och mot Sovetov spelade Jordan 85 minuter, gjorde det första målet sedan han kom till klubben och drog dessutom på sig ett gult kort.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Man förlorade mot St Gallen med 3-2. Alexander fick hoppa in i den 62:a minuten. Laget ligger på åttonde plats i den Schweiziska superligan efter fem omgångar

SYDAFRIKA

Suprise Ralani (Cape Town City FC) Man förlorade med 2-1 mot Kaizer Chief. Suprise satt matchen igenom på bänken. Nu väntar landslagsuppehåll innan man tar emot Supersport United den 14 September

THAILAND

Rasmus Jönsson (Buriram United) Laget kryssade mot Sukhothai, 1-1. Rasmus började på bänken och fick hoppa in i den 66:e minuten. Även i Thailand är det nu landslagsuppehåll under 2 veckor. Buriram går dock in i uppehållet som serieledare – 1 poäng före Chiangrai United.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Säsongens andra match blev vinst med 3-0 mot Göztepe. Atiba fanns inte med i truppen. I går mötte man Rizespor (1-1) utan att kanadensaren fick säsongsdebutera

Loret Sadikus och Abdul Khalilis (Kasimpasa) förlorade säsongens andra match med 4-1 mot Alanyaspor. ”Abbe” spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort medan Loret, som återhämtar sig från en skada, var utanför truppen. I fredags mötte man Ankaragücü och förlorade med 1-0. Khalili byttes ut i den 76:e minuten

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Laget spelade 1-1 mot Union Berlin. Alfred, som gått skadad stora delar av försäsongen, hoppade in i den 88:e minuten. Augsburg ligger på plats 13 i Bundesligan

Victor Palsson (Darmstadt) Laget kryssade, 0-0, mot Dynamo Dresden. Victor spelade hela matchen. I fredags besökte man Sandhausen och förlorade med 1-0. Palsson hade dessutom en mindre lyckad kväll och drog på sig sitt andra gula kort, och därmed utvisning, i den 58:e minuten.

Alex Timossi Andersson (Bayerns U19) Totalt blev det 22 matcher (4 mål) för Timossi under hans debutsäsong. Mot Hoffenheim, 2-2, fanns han inte med i truppen.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Den 28-åringen anfallaren är skadad (förväntas vara borta i ca 3 veckor till) och fanns således inte med i truppen när man besegrade Zwickau med 5-3.

USA

Alejandro Bedoyas (Philadelphia Union) besegrade DC United med 3-1. Ale spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Laget ligger på andra plats i Östra Konferensen

David Accam (Columbus Crew) Laget vann mot Cinncinati med 3-1. David började på bänken och hoppade in i den 67:e minuten. Laget ligger näst sist i samma serie som Union

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Laget har spelat Los Angeles-derby mot Los Angeles. Matchen slutade 3-3. Jörgen startade, drog på sig ett gult och blev utbytt i halvtid.

Ema Boateng (DC United) förlorade, som ovan nämnt, mot Philadelphia med 3-1. Ema hoppade in i den 69:e minuten. Laget från huvudstaden ligger på femte plats i den Östra konferensen

VIETNAM

Monday Samuel (Thanh Hoa) Laget förlorade mot Sai Gon med 3-0. Monday fanns inte med i truppen. Detta var lagets sjunde raka seger.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa spelade i HIF 2007-2009 och återfinns numera åter i hemlandet där han representerar Forest Rangers. I helgen var det seriepremiär där Nkwazi stod för motståndet. Tyvärr förlust med 1-0 med Chansa på planen hela matchen

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Roman var utanför Wiener Neustadts trupp i de 9 sista matcherna och den förre HIFaren har nu gjort klart med ännu en klubb. Ny klubbadress blev seriekonkurrenten SV Stripfing där han även agerar spelade, assisterande tränare. Laget förlorade mot Ebreichsdorf med 1-0. Roman startade på bänken och hoppade in i den 58:e minuten.

KLUBBLÖSA

Joseph Baffo hade precis kommit tillbaka från en lång skadeperiod när han skrev på för MSV Duisburg i den tyska tredjedivisionen. Olyckan var dock åter framme och försvararen drog ett korsband och sen var tiden i Duisburg över. Förväntas vara återställd inför 2020 och då återstår det att se var 26-åringen återupptar sin karriär?

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan. Mittfältaren fick bara spela fem matcher under förra säsongen och veckan tog klubben beslutet att sparka Gyimah för att frigöra pengar till löner. Den förre HIFaren ligger dock inte på latsidan utan har tränat med konkurrenten Highlands Park. Där verkar man dock måttligt intresserade av mittfältaren som lär vara frustrerad av att ligan redan startat

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!