HIFare i världen- Proffskoll

© Bildbyrån - 28648

Många ligor ute i världen börjar lida mot sitt slut och det är dags att återigen kolla hur det går för vår före detta HIFare där ute. Denna veckas rödblå utlandsproffs är Arnor Smarason som äntligen fick göra säsongsdebut i matchen mot Rosenborg.

AZERBADJZAN

Sabail FK, där Oke Akpoveta spelar, har spelat sin sista match för säsongen. Detta slutade tyvärr med förlust med 1-4 mot Kesla. Oke spelade hela matchen, gjorde lagets enda mål och drog på sig ett gult kort. Laget slutade trea i ligan vilket innebär kval till Europa League.

I Gabala hittar vi Lalawele Atakora, som också sin sista ligamatch för säsongen då Sumqayt vann med 0-1, Lala spelade hela matchen. Laget slutade fyra i ligan. Gabala har dock en match kvar, detta i cupen.

BELGIEN

Jere Uronen och hans Genk hade inför matchen mot Club Brugge tagit fem raka segrar i Jupiler Pro League Play Off. Det blev dock förlust mot Club Brugge med 2-3, Jere spelade hela matchen. Nu spelade förlusten mindre roll för Genk som kunde fira, som Belgiska mästare, i kavaj

BRASILIEN

Leandro Castans Vasco Da Gama förlorade med 0-3 mot Santos vilket var lagets tredje förlust på de fyra inledande matcherna. Castan stod utanför truppen.

ESTLAND

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond tog andra segern i rad när man besegrade Trans med 0-1. Tarmo började på bänken men fick hoppa in i den 54:e minuten och drog i den 93:e minuten på sig ett gult kort.

FINLAND

Hannu Patronen spelar numera i IFK Helsinki och man har sedan senaste proffskollen spelat två matcher först mot Mariehamn och sen KuPS. Båda matcherna slutade 1-1 och Hannu startade båda matcherna och medan han spelade hela matchen mot Mariehamn fick han bara 43 minuter mot KuPS.

FRANKRIKE

Emil Krafth och hans Amiens fortsätter kryssa. Laget spelade 0-0 mot Toulouse och Emil spelade hela matchen. Detta var lagets sjunde kryss på de åtta senare matcherna.

ISLAND

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik spelade 1-1 mot KR, Olafur spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 85:e minuten. Laget har tagit fem poäng på tre första matcherna.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Man har sedan senaste proffskollen spelat två matcher. Först besegrade man Pacific med 3-0, Alex spelade hela matchen, och sedan förlorade man mot Cavalry med 1-2 och även här spelade Alex hela matchen.

KAZAKSTAN

Ordabasy, dit May Mahlangu är utlånad, vann andra raka matchen när man besegrade Irtysh med 2-0. May startade och spelade 61 minuter.

NORGE

Matthew Rusike spelar numera i Stabaek. Laget förlorade för andra matchen i rad när man besegrades av Brann med 0-1. Matt stod utanför truppen.

Molde, med Andreas Linde i målet som vanligt, fortsätter gå fint. Man tog sjätte raka segern, cupvinsten förra veckan inräknad, när man besegrade Mjöndalen med 1-0.

I Lilleström, hittar vi Arnor Smarason. Islänningen fick äntligen göra årets seriedebut då han hoppade in i den 76:e minuten när laget spelade 1-1 mot Rosenborg.

POLEN

Frederik Helstrups Arka Gdynia har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först besegrade man Zaglebie Sosnowiec med 2-0, Helstrup spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort, och sedan besegrade man Wisla Krakow med 3-1, Helstrup spelade också här hela matchen.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt och hans Lugano förlorade mot Thun med 0-1. Gerndt spelade hela matchen.

SYDAFRIKA

Edwin Gyimahs Bidvest slog i säsongens sista match Golden Arrows med 1-0 och slutade trea i ligan. Edwin fick för ovanlighetens skull ta plats på bänken och även hoppa in i matchminut 69 vilket gjorde att blev nu är noterad för fem framträdanden i klubben denna säsong. Han drog även på sig ett gult kort.

I Cape Town City FC spelar Suprise Ralani, laget förlorade säsongens sista match med 0-1 mot Black Leopards. Suprise stod utanför truppen på grund av skada. Laget slutade fyra i ligan.

TURKIET

Atiba Hutchinson och hans Besiktas vann återigen när Alanyaspor besegrades med 2-1 och Atiba spelade hela matchen.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa förlorade för tredje matchen i rad när man förlorade mot Kayserispor med 1-3. Loret spelade hela matchen medan Abbe inte fanns med i truppen.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason har opererat vaden som har spökat för anfallaren och därmed är han borta resten av säsongen. Hans Augsburg förlorade mot Hertha Berlin med 3-4.

Vi håller oss kvar i Tyskland men tar steget ner till andradivisionen där vi hittar Victor Palsson och hans Darmstadt. Laget förlorade mot Ingolstadt med 0-3 och Victor spelade hela matchen.

I andradivisionen håller även Joseph Baffo till, i MSV Duisburg rättare sagt. Den skadeförföljda spelaren drog korsbandet och kommer vara borta ett bra tag framåt. Hans Duisburg besegrade förlorade mot Heidenheim med 3-4 vilket innebär att, med en match kvar på säsongen, är klart att laget åker ur.

Bayerns U19 kryssade mot Mainz, 0-0, i säsongens sista match. Laget slutade på en fjärdeplats. Alex Timossi Anderssonbörjade på bänken och fick hoppa in i den 63:e minuten.

USA

Alejandro BedoyasPhiladephia Union tog tredje raka segern när man besegrade Toronto med 1-2. Ale spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

David Accam har lämnat och flyttat till Columbus. David fick göra debut direkt när han fick hoppa in i den 65:e minuten mot Los Angeles. Dock förlorade man matchen med 0-3. I går kom även uppgifterna att anfallarens tid i Columbus bara gäller säsongen ut då klubben sålt honom vidare till Nashville inför nästa säsong

I LA Galaxy spelar Ema Boateng och Jörgen Skjelvik. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först mötte man Columbus och förlorade med 1-3, Ema började på bänken och hoppade in i den 63:e minuten medan Jörgen spelade hela matchen. Sedan förlorade man också mot New York City och här fick båda börja på bänken. Medan Jörgen blev kvar där matchen igenom fick Ema hoppa in i halvtid.

VIETNAM

Monday Samuel spelar i vietnamesiska Thanh Hoa. Laget vann mot Ha Noi med 4-1 och Monday hela matchen.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt tog andra raka segern när man besegrade Liefering med 5-2. Roman fanns inte med i truppen och den förre HIFaren har vart utanför truppen i sex matcher. Då Kienast sitter på ett utgående kontrakt (Juni 2019) så finns det väl en viss risk att det lutar åt klubbyte alt att den 20 år långa karriären börjar gå åt sitt slut för 35-åringen

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!