HIFare i världen- Proffskoll

© Bildbyrån - 28648

Ny vecka, nya matcher har spelats och det är återigen dags för vår veckorapport över vad våra före detta HIFare har presterat ute i världen.  Denna veckas rödblå utlandsproffs är Frederik Helstrup som kvitterade för sitt Arka Gdynia i den 94:e minuten och med detta blev poängräddare.

AZERBADJZAN

Sabail FK, där Oke Akpoveta spelar, förlorade med 4-0 mot Qarabag. Oke började på bänken men fick hoppa in i den 63:e minuten.

I Gabala hittar vi Lalawele Atakora, laget förlorade för tredje matchen i rad när siffrorna skrevs till 3-1 mot Neftci. Lala spelade hela matchen.

BELGIEN

Jere Uronen och hans Genk tog sin femte raka seger i Jupiler Pro League Play Off. Denna gången var det Antwerp som slogs tillbaka med 4-0 och Genk leder därmed med sex poäng. Uronen spelade, som vanligt, hela matchen från sin vänsterbacksplats.

BRASILIEN

Leandro Castans Vasco Da Gama tog, efter två raka förluster, en poäng i mötet med Corinthians. Castan fanns inte med i truppen.

ESTLAND

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond besegrade Maardu med 2-0. Tarmo fick börja på bänken och hoppade in i den 61:a minuten. Laget ligger efter nio matcher trea i ligan på 17 poäng men man har hela 10 poäng upp till ettan Flora.

FINLAND

Hannu Patronen spelar numera i IFK Helsinki och man förlorade mot RoPS med 1-0. Hannu spelade hela matchen.

FRANKRIKE

Emil Krafth och hans Amiens fortsätter kryssa. Laget spelade 1-1 mot Montpellier och det var lagets sjätte kryss på de senaste sju matcherna. Emil fanns inte med i truppen.

ISLAND

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik spelade 2-2 mot Ía i ligasäsongens andra match. ”Skula” spelade hela matchen och drog i den 50:e minuten på sig ett gult kort.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Efter att ha inlett säsongen med ett kryss förlorade man nu den andra matchen mot HFX Wanderers med 2-1. Alex startade på bänken men fick hoppa in i den 67:e minuten.

KAZAKSTAN

Ordabasy, dit May Mahlangu är utlånad, vann mot Taraz med 1-0. Då detta var i den kazakstanska cupen har det vart svårt att få fram mer information.

NORGE

Matthew Rusike spelar numera i Stabaek. Laget förlorade mot Mjöndalen med 1-0 och Matt fanns inte med i truppen.

Molde, med Andreas Linde i målet som vanligt, fortsätter gå fint. Man tog femte raka segern, cupvinsten förra veckan inräknad, när man besegrade Haugesund med 2-1.

I Lilleström, hittar vi Arnor Smarason. Islänningen verkar få vänta på årets seriedebut då han fortfarande inte fått någon speltid efter problem med ett överbelastat knä. Laget förlorade mot Bodö/Glimt med 4-0.

POLEN

Frederik Helstrups Arka Gdynia kryssade, 1-1, mot Wisla Plock. Helstrup spelade hela matchen på sin mittbacksplats och gjorde 1-1-målet i den 94:e minuten. Detta ger honom utmärkelsen som veckans rödblå utlandsproffs.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt och hans Lugano besegrade Luzern med 1-0. Gerndt startade, gjorde matchens enda mål och blev utbytt i den 79:e minuten.

SYDAFRIKA

Edwin Gyimahs Bidvest slog Baroka med 3-1. Edwin fick för ovanlighetens skull ta plats på bänken och även hoppa in i den 72:a minuten vilket gjorde att han nu är noterad för fyra framträdanden i klubben denna säsong.

I Cape Town City FC spelar Suprise Ralani och laget spelade 2-2 mot Orlando Pirates. Suprise stod utanför truppen på grund av skada.

Atiba Hutchinson fortsätter att leverera i den Turkiska ligan Foto: Besiktas

TURKIET

Atiba Hutchinson och hans Besiktas segersvit bröts när man förlorade mot Galatasaray och Atiba spelade hela matchen. Detta innebär att man tappar mark i toppstriden och har nu fyra poäng upp till andraplatsen. Själv ligger man trea.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa förlorade mot Fenerbache med 3-1. Båda herrarna startade men medan Loret spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort fick Abbe bara spela 35 minuter.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason har opererat vaden som har spökat för anfallaren och därmed är han borta resten av säsongen. Hans Augsburg kryssade, 0-0, mot Schalke och säkrade därmed spel i Bundesliga nästa säsong.

Vi håller oss kvar i currywurstens Tyskland men tar steget ner till andradivisionen där vi hittar Victor Palsson och hans Darmstadt. Laget tog en meriterande 2-1-seger mot tredjeplacerade Union Berlin. Victor spelade hela matchen.

I andradivisionen håller även Joseph Baffo till, i MSV Duisburg rättare sagt. Den skadeförföljda spelaren drog korsbandet och kommer vara borta ett bra tag framåt. Hans Duisburg besegrade Holstein Kiel med 2-0 och med två matcher kvar det jumboplacerade laget fyra poäng upp till kvalplatsen.

Bayerns U19 besegrade Eintracht Frankfurt med 3-1. Alex Timossi Andersson startade och spelade 35 minuter innan han blev utbytt. Då hade han hunnit dra på sig ett gult kort.

USA

Alejandro Bedoyas, och David Accams, Philadephia Union besegrade New England med hela 6-1. Ale spelad hela matchen med David hoppade in i den 85:e minuten. David gjorde mål och för detta behövde han bara tre minuter på sig. I går kom dessutom beskedet att Accam lämnar klubben men blir kvar i MLS. Ny klubbadress blir Columbus Crew

I Galaxy spelar Ema Boateng och Jörgen Skjelvik. Laget förlorade mot New York Red Bull med 3-2. Båda Ema och Jörgen började på bänken och Jörgen blev kvar där hela matchen medan Ema fick hoppa in i den 76:e minuten.

VIETNAM

Monday Samuel spelar i vietnamesiska Thanh Hoa. Laget vann mot Quang Nam med 3-2 och Monday spelade hela matchen.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt tog efter tre förluster på fyra matcher tre poäng Amstetten efter seger med 2-0. Roman fanns inte med i truppen och den förre HIFaren har vart utanför truppen i sex matcher. Då Kienast sitter på ett utgående kontrakt (Juni 2019) så finns det väl en viss risk att det lutar åt klubbyte alt att den 20 år långa karriären börjar gå åt sitt slut för 35-åringen

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!