HIFare I världen- Proffskoll

© Bildbyrån - 28648

Vi börjar närma oss sluttampen på en rad ligor i Europa och världen samtidigt som vissa ska komma att starta eller precis dragit igång och det är återigen dags att kolla hur det har gått för våra före detta HIFare. Denna veckas rödblå utlandsproffs är Oke Akpoveta som gjorde mål för sitt Sabail.

AZERBADJZAN

Sabail FK, där Oke Akpoveta spelar besegrade Sumqayit med 2-1. Oke spelade hela matchen och gjorde det avgörande 2-1-målet i den 75 minuten.

I Gabala hittar vi Lalawele Atakora har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog man Zira med 2-1 och sedan slog man Qarabag med 1-0. Mot Zira satt Lala på bänken matchen igenom och mot Qarabag började han på bänken men hoppade in i matchens 74:e minut.

BELGIEN

Jere Uronen och hans Genk tog sin tredje raka seger i Jupiler Pro League Play Off. Denna gången var det Standard Liege som slogs tillbaka med 3-1 och Genk behåller därmed serieledningen. Uronen spelade, som vanligt, hela matchen från sin vänsterbacksplats. Man leder nu med sex poäng.

BRASILIEN

Leandro Castans Vasco Da Gama är i final i Campeonato Carioca. Turneringen, också kallad Campeonato Estadual do Rio de Janeiro, är distriktsmästerskapet för fotboll i delstaten Rio de Janeiro i Brasilien. Det är en av de mest prestigefyllda nationella fotbollsturneringarna i Brasilien och drog igång redan 1906. Man förlorade den andra matchen i dubbelmötet med 0-2 och därmed förlorade man finalen. Leandro spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Sedan slog man Santos i Copa do Brasil och här startade Castan matchen men blev utbytt i den 11 minuten vilket vi tror berodde på skada.

ESTLAND

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Levadia med 2-0 i ligan och sedan mötte man Levadia i cupen och förlorade med 4-1. I ligamötet fick Tarmo hoppa in i den 67:e minuten. I cupen startade han, drog på sig ett gult och blev utbytt i den 67:e.

Hannu Patronen bytte klubb vid årsskiftet och återfinns numera i IFK Helsinki
© Bildbyrån – 63556

FINLAND

Hannu Patronen spelar numera i IFK Helsinki spelade 1-1 mot HJK. Hannu fick spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

FRANKRIKE

Emil Krafth och hans Amiens förlorade mot Nantes med 3-2. Emil spelade som vanligt hela matchen på sin högerbacksplats.

ISLAND

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik har inte spelat sedan senaste proffskollen och spelar inte förrän ligan inleds senare idag.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Säsongen drar igång idag då Forge möter mot York9 FC. Detta är ju premiäråret för ligan som, på sikt, hoppas kunna ta upp kampen med MLS i den delen av världen.

KAZAKSTAN

May Mahlangu, som är utlånad till Ordabasy, spelade 0-0 mot Kaisar. May startade och spelade 73 minuter.

NORGE

Matthew Rusike spelar numera i Stabaek. Laget förlorade mot Haugesund med 3-0, detta utan Matt som är skadad.

Molde, med Andreas Linde i målet, besegrade Lilleström med 2-0. Linde vaktade som vanligt målet och han höll sin andra nolla för säsongen på fem matcher.

I Lilleström, hittar vi Arnor Smarason. Islänningen verkar få vänta på årets seriedebut då han fortfarande inte fått någon speltid efter problem med ett överbelastat knä. Laget åkte, som ovan nämnt, på en 0-2-förlust Molde.

POLEN

Frederik Helstrups Arka Gdynia har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Gornik Zabze med 0-1 och i denna match spelade Helstrup hela matchen. Sedan slog man Miedz Liegnica med 2-0. Detta utan Helstrup i truppen.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt och hans Lugano vann med 3-0 mot Zürich. Alexander startade, gjorde assisten till 1-0 målet och blev utbytt i den 77:e minuten.

Bradley Surprise Ralani ångar på i den Sydafrikanska ligan

SYDAFRIKA

Edwin Gyimahs Bidvest besegrade Black Leopards med 3-1. Mittfältaren står dock fortsatt utanför truppen och totalt har det bara blivit tre framträdande, för Gyimah, den här säsongen. Det mesta tyder nog på att den förre HIFaren gjort sitt i klubben.

Suprise Ralani som, mer eller mindre, är ordinarie i Cape Town City FC spelade första halvlek i vinstmatchen mot Chippa United. Man vann med 2-0.

TURKIET

Atiba Hutchinson och hans Besiktas tog den femte raka segern när man besegrade Sivasspor med 2-1. Atiba spelade hela matchen.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa spelade 1-1 mot Bursaspor. Loret fanns inte med i truppen medan Abbe fick se matchen från bänken.

TYSKLAND

Alfred Finnbogasonhar opererat vaden som har spökat för anfallaren och därmed är han borta resten av säsongen. Hans Augsburg vann mot Stuttgart med 6-0 och förlorade sedan mot Bayer Leverkusen med 4-1.

Vi stannar kvar i Tyskland men tar steget ner till andradivisionen där vi hittar Victor Palsson och hans Darmstadt. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 0-0 Bochum och sedan vann man med 2-1 mot Köln. Victor spelade alla minuter i de två matcherna.

I andradivisionen håller även Joseph Baffo till. MSV Duisburg. Den skadeförföljda spelaren drog korsbandet och kommer vara borta ett bra tag framåt. Hans Duisburg spelade 2-2 mot Sandhausen och ligger fortsatt sist. Det ser mörkt ut för klubben.

Bayerns U19 förlorade mot Freiburg med 3-1. Alex Timossi Anderssonfick börja på bänken och hoppade sedan in i den 53:e minuten.

USA

Alejandro Bedoyas, och David Accams, Philadephia vann mot Montreal med 3-0. Bedoya spelade hela matchen och gjorde 3-0-målet medan Accam fick se matchen från bänken.

I Galaxy spelar Ema Boateng och Jörgen Skjelvik. Laget spelade 0-0 mot Minnesota. Jörgen spelade hela matchen och drog på sig ett gult medan Ema startade och spelade 64 minuter.

VIETNAM

Monday Samuel har, något oväntat, hamnat i vietnamesiska Thanh Hoa. Laget spelade 2-2 mot Sanna Khanh Hoa och Monday startade och spelade 62 minuter.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt förlorade de två matcher man spelat sedan senaste proffskollen. Först förlorade man med 3-1 mot Austria Klagenfurt och sedan med hela 0-7 mot Ried.  För den förre HIFaren så var det dock den fjärde och femte raka matchen utanför truppen. Då Kienast sitter på ett utgående kontrakt (Juni 2019) så finns det väl en viss risk att det lutar åt klubbyte alt att den 20 år långa karriären börjar gå åt sitt slut för 35-åringen

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!