HIFare i världen

Då var det dags att se hur det går för några av våra gamla HIFare i deras nuvarande lag. Nedan följer en kortare summering av insatserna under helgen.

Rasmus Jönsson spelade hela matchen för sitt Odense när laget förlorade mot serieledaren Bröndby med 2-1. Jönsson höll till på högerkanten denna gång och fick en 3:a i betyg vilket var ett av de högsta betygen av Odenses spelare.

Markus Holgersson var inte med i truppen när hans Lorca förlorade mot Albacete. Lorca parkerar för närvarande näst sist i Segunda Division i Spanien.

Edwin Gyimah spelade hela matchen för sitt Bidvest Bits när de spelade 1-1 mot Baroka FC i den sydafrikanska ligan. Bidvest ligger för närvarande på en åttondeplats.

Suprise Ralani startade och spelade 73 minuter för sitt Cape Town City när laget besegrade Chippa United. Matthew Rusikesom är lagkamrat med Suprise fanns inte med i truppen.

Abdul Khalili startade och spelade 68 minuter för sitt Genclerbirligi i förlustmatchen mot Alanyaspor. Khalili är nästintill gjuten i elvan i det 13:e placerade turkiska laget. Loret Sadiku som likt Khalili spelar defensiv mittfältare spelade hela matchen när hans Kasimpasa spelade 1-1 mot Osmanlispor. Sadiku drog på sig ett gult kort.

Olafur Skulason var inte med i truppen mot Galatasaray och tur var kanske det då laget förlorade med hela 7-0. Laget ligger sist och har 9 poäng upp till laget ovanför. Atiba Hutchinson fanns inte med i truppen i mötet mot Fenerbahce, en hetlevrad match där det blev 3 stycken röda kort.

Lalawele Atakora hoppade in i den 68 minuten när hans Adana Demirspor spelade 2-2 mot Eskisehirspor. Adana Demirspor ligger för närvarande på en 14:e plats med 4 poäng ner till nedflyttning i den turkiska andraligan.

May Mahlangu spelade hela matchen för sitt Dinamo Bukarest i förlustmatchen mot Astra Giurgiu.

Alexander Kacaniklic var utanför truppen när hans Nantes spelade 1-1 mot Marseille.

Ema Boateng fortsätter att starta för sitt LA Galaxy. I säsongens första match spelade han 82 minuter i vinstmatchen mot Portland Timbers.

Alejandro Bedoya och David Accam som numera är lagkamrater i Philadelphia Union startade båda i vinstmatchen mot New England Revolution. Medan Bedoya spelade hela matchen som en av de två sittande mittfältarna blev Accam utbytt från sin offensiva vänstermittfälltsplats i den 85:e minuten.

Emil Krafths Bologna förlorade mot SPAL i lördags och högerbacken blev fast på bänken hela matchen.

McDonald Mariga stod utanför truppen när hans Real Oviedo spelade 0-0 mot Barcelona B i spanska andraligan. Den före detta HIFaren har haft skralt med speltid.

Jere Uronen blev inbytt i den 87:e minuten i 1-0 segern i matchen mot Waasland-Beveren i den belgiska ligan. Finländarens Genk ligger femma i ligan.

Alexander Gerndt spelade hela matchen för sitt Lugano till vänster av de tre anfallarna i förlustmatchen mot sitt gamla lag Young Boys. Det hjälpte dock föga då Lugano förlorade matchen med 4-2.

Victor Palsson spelade hela matchen som central mittfältare i vinstmatchen mot Grasshopper. Hans Zürich ligger i nuläget på fjärdeplats vilket innebär kval till Europa League.

Alfred Finnbogason är skadad och startade inte i matchen mot Hoffenheim. Kanske hade laget behövt sin isländske målspruta då laget förlorade med 2-0.

Fredrik Helstrup spelade hela matchen när hans Arkia Gdynia förlorade mot Cracovia. Laget ligger för närvarande 9 i den polska ligan. Dansken är gjuten i startelvan.

Saknar ni någon spelare så hör gärna av er till AOH så följer vi upp i kommande texter