HIFare i världen

Då var det dags att se hur det går för några av våra gamla HIFare i deras nuvarande lag. Nedan följer en kortare summering av insatserna senaste veckan

Rasmus Jönsson var återigen utanför truppen när hans Odense förlorade mot Århus med 2-3. Det känns som att det har stått klart en tid nu att Rasmus har gjort sin sista match i Odense-tröjan.

Markus Holgersson fick se matchen från bänken när hans Lorca förlorade mot Real Oviedo med 0-2. Lorca har inget att spela för utan kommer att åka ur Segunda division i Spanien.

Edwin Gyimahs Bidvest spelar nästa match på lördag då de möter Platinum Stars.

Andreas Granqvists spelade som vanligt hela matchen när hans Krasnodar slog SKA-Khabarovsk med 1-0. Målet gjordes av svenske Viktor Claesson. Med en match kvar på säsongen ligger Krasnodar på en 4:e plats vilket innebär kval till Europa League. Med två poäng upp till tredjeplatsen som innebär kval till Champions League måste Krasnodar vinna sin sista match samtidigt som CSKA Moskva förlorar sin.

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC spelar sin nästa match den 12e maj.

Abdul Khalili fick se matchen mot Antalyaspor från bänken. Genclerbirigi förlorade med 0-1. Genclerbirigi ligger just nu på nedflyttningsplats med fem poäng upp till säker mark och två matcher kvar att spela. Det ser alltså mörkt ut för ”Abbes” lag.

Loret Sadikus Kasimpasa vann en händelserik match mot Trabzonspor med 5-2. Loret spelade hela matchen som alltså resulterade i sju mål men även två röda kort för motståndarlaget.

Olafur Skulason satt på bänken när hans Karabükspor förlorade med 0-1 mot Konyaspor. Karabükspor vann sin senaste match den 3:e februari. Sedan dess har det blivit idel förluster. Laget parkerar på sista plats med 12 poäng på 32 matcher och minus 56 i målskillnad.

Atiba Hutchinsons Besiktas vann med 2-0 mot Kayserispor men gjorde detta utan Atiba som är skadad. Med två matcher kvar ligger Besiktas på en fjärdeplats med fyra poäng upp till ettan Galatasaray.

Lalawele Atakora fanns inte med i truppen när hans Adana Demirspor spelade sin sista match för säsongen. Adana slutade på en 13:e plats.

May Mahlangu och hans Dinamo Bukarest vann mot CS Gaz Metan Medias. May spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Alexander Kacaniklic fick hoppa in i den 76:e minuten när hans Nantes förlorade mot Montpellier med 0-2.

Ema Boateng blev inbytt i den 76:e minuten när hans LA Galaxy förlorade mot Houston Dynamo med 2-3.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia spelade båda från start i förlustmatchen mot Toronto, 0-3. Bedoya spelade hela matchen medan Accam blev utbytt i den 64:e minuten.

Emil Krafth fick för första gången på ett tag starta när hans Bologna tog emot Juventus. Bologna förlorade matchen med 3-1 och Krafth blev utbytt i den 60:e minuten men han hann med att skjuta ett skott i stolpen.

McDonald Mariga fick hoppa in i den 92:a minuten när hans Real Oviedo slog ”Holgers” Lorca. Real Oviedo har bara en poäng upp till sjätteplatsen vilket innebär uppflyttningskvalsserie mot lag 3, 4 och 5.

Jere Uronen fick från bänken se sitt Genk förlora med 0-5 mot Standard.

Alexander Gerndt började på bänken för sitt Lugano mot St Gallen. Han kom dock in i den 46:e minuten. Lugano förlorade dock med 0-2 mot Luzern.

Victor Palsson spelade hela matchen som defensiv mittfältare när hans Zürich spelade 1-1 mot FC Lausanne Sport.

Alfred Finnbogason spelade hela förlustmatchen mot Schalke, 1-2, och drog på sig ett gult kort. Augsburg ligger i ingenmansland med 11 poäng ner till nedlfyttning och 9 poäng upp till topp 6 med en match kvar att spela.

Arka Gdnya vann mot Cracovia med 2-0. Fredrik Helstrup spelade hela matchen.

Tomer Chencinski satt på bänken när hans Shamrock Rovers förlorade med 0-2 mot St. Patricks Athletic.

Joseph Baffo är fortsatt skadad och fanns inte med i truppen när hans Eintracht Braunschweig förlorade med 0-2 mot Ingolstadt. Braunschweig har det tufft nu då de ligger på kvalplats neråt med en poäng upp till säker mark och på samma poäng som Greuther Fürth på direkt nedflyttning. Det blir en jobbig sista omgång för laget.

Andreas Linde vaktade målet när hans Molde spelade 2-2 mot Skarpsborg på bortaplan. Molde ligger efter 8 matcher trea i tabellen på 14 poäng.

Rafael Porcellis EC Sao José vann med 2-1 Prudentópolis. Porcellis fanns inte med i truppen.

Tarmo Neemolo fick hoppa in i den 68:e minuten när han Paide Linnameeskond spelade 3-3 mot Jalgpallikool Tammeka.