HIF – Syrianska 3-1

170529 Helsingborgs Monday Samuel jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Syrianska FC den 29 maj 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Efter en makalös vändning mot Öster så var det åter match i vår hemmaborg. Ett möte med serieelvan såg, på pappret, ut som en lätt uppgift men tidigare matcher har visat att det inte räcker att bara ställa ut skorna.

Då BP, Dalkurd och HIF har cementerat sig i toppen av serien är det viktigt att inte tappa mark. HIF kom bla till spel utan Gyimah (avstängd) vilket gjorde att man fick ändra om en del i startelvan.

Monday Samuel gav hemmalaget ledningen redan efter 2 min Foto:Bildbyrån

Hemmalaget, som visat sig vara sårbara i inledningarna på Olympia, rivstartade istället och gjorde 1-0 redan efter två minuter. Tyvärr bromsade ledningen HIF något och Syrianska tilläts komma in i matchen – med god hjälp av en inkonsekvent domare.

Slarvigt spel och uteblivna målchanser får symbolisera mycket av första halvlek och de få målchanser som skapades stod motståndarlaget för. I den 32:a minuten fick Syrianska utdelning på en av sina chanser och kunde kvittera genom Mattias Mete. Ett oavgjort resultat var fullt rättvist med ett bollägande Syrianska och ett extremt lågt bolltempo från HIFs sida.

Inledningen på andra startade ungefär som den första sluta men med skillnad att HIF hade lite mer bollinnehav. Dock tar omställningen, från försvar till anfall, alldeles för lång tid för PeOs gäng och Syrianska hann allt som ofta samla sig innan HIF hunnit få bollarna i närheten av straffområdet.
Med halvtimmen kvar tog dock Surprise saken i egna händer, snurrade upp två spelare, klev in mot mitten och drog på ett otagbart skott strax utanför straffområdet. 2-1 till hemmalaget som nu åter var i ledningen.

Målet innebar att HIF klev över till taktiken “alla försvarar” och Syrianska tilläts föra matchen med 11 HIFare på egen planhalva. Hemmalaget fick dock ordning på spelet och skapade en del chanser. Dock utan större framgång.

Med tio minuter kvar bytte man in Helstrup och gick ner på en fembackslinje. Att behöva göra så – mot Syrianska – på Olympia – säger väl en del om hemmalagets spel denna kvällen. Anfallsspelet la man därmed helt på hyllan och spenderade tiden med att försvara sig istället.

På övertid lyckas dock HIF avgöra matchen genom Max Svensson och lagets tionde raka match utan förlust var ett faktum

HIF-Syrianska 3-1 (1-1) Superettan

Mål: 1-0 Samuel (2 min) 1-1 Mete (32) 2-1 Surprise (60) 3-1 Svensson (93)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Johansson, Anchinioti-Jönsson – Surprise, Landgren, Samuel, Christensen – Lange, Akpoveta

Byte: Svensson IN – Akpoveta  UT (68) Helstrup IN – ChristensenUT (78) Wede IN – Surprise UT (88)

Varningar: Akpoveta (HIF) Terzic (SFC) Anchonioti-Jönsson (HIF) Ibrahim (SFC)