HIF-Örgryte 1-0

Alvaro, Pär Hansson och "Sheriffen" skulle hyllas för såväl återkomster som debut. Lägg därtill "Röd Lördag", som på dagen färgat Helsingborgs innerstad röd, så förstår ni att det var upplagt för fest i Superettans omstart på Olympia

Att sen Marcus Lantz Örgryte inte var lika intresserade av att göra kvällens match till en folkfest var klart förståligt. Göteborgarna gick bra innan uppehållet och har häng på toppen.

Om nu publiken längtat efter att komma igång så verkade HIFarna fortfarande vara kvar på semestern. Båda lagen skapade en del chanser i första halvlek men gästerna kändes som det något piggare laget av de båda. Örgryte hade dessutom lite för lätt att få in bollarna i hemmalagets straffområde. 0-0 efter 45 minuter kändes ändå som ett rättvisande resultat.

Det var ett betydligt piggare HIF som kom ut till spel i andra halvlek.

I 69:e minuten väggspelade Adam Eriksson och Surprise och den förstnämnda skickar in en rullande boll till inbytte Jesper Lange. Dansken gör inget misstag utan stöter säkert in 1-0 till hemmalaget. Anfallarens sjunde mål för säsongen.

Med 20 minuter kvar av matchen kändes det som att HIF hade koll på läget. Dessutom fortsatte hemmalaget att gå framåt istället för att sätta in ytterligare en försvarare och försäkra säkra bakåt.

I slutminuten kunde Monday Samuel utökat till 2-0 efter ett kanonskott men Stojan Lukic i ÖIS målet lyckades tippa bollen till en resultatlös hörna.

Trots några intensiva ÖIS minuter på slutet var det aldrig någon större fara utan HIF kunde ta tre viktiga poäng i omstarten.

HIF-Örgryte 1-0 (0-0) Superettan

Mål: 1-0 Jesper Lange (69 min)

HIF: Hansson – Eriksson, Weberg, Larsson, Ljung – Surprise, Landgren, Persson, Christensen – Svensson, Akpoveta

Byte: Wede IN – Christensen UT (67) Lange IN – Svensson UT (67) Samuel IN – Surprise UT (81)

Varningar: Carlsen (ÖIS) Östling (ÖIS)