HIF-Norrby 3-2

170518 Helsingborgs Jesper Lange jublar med lagkamrater efter 3-2 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 18 maj 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91786

Det var långt ifrån vackert men det var tre välbehövliga poäng som inkasserades på ett soligt Olympia. Men matcherna mot Frej och Norrby visar tydligt att det inte finns några lätta motståndare i Superettan

Viktor Ljung fick äntligen hemmadebutera och Max Svensson snodde en plats i startelvan på bekostnad av Christensen. Oavsett så tog det tyvärr bara 50 sekunder innan bortalaget tog ledningen på ett soligt, men publikfattigt Olympia.

Chocköppningen fick givetvis HIF att vakna till liv men slarvigt passningsspel och svaga avslut symboliserade stora delar av halvleken. Samtidigt var Norrby inte alls ofarliga i otaliga kontringsförsök. Dessutom visade Pyzdrowski, gång på gång, prov på uselt fotarbete så att inte försöka locka hem Pär Hansson i sommar är snudd på tjänstefel.

I 25:e minuten fick dock hemmalaget utdelning när Akpoveta nickade in en boll i målvaktens ena hörn och bara minuten efter kunde samme spelare gjort ännu ett mål men bollen gick utanför målvaktens ena stolpe.

Tempot gick upp avsevärt och Norrby fick svårt att hänga med. I den 29:e minuten skarvnickade Jesper Lange in ett lågt inlägg från Surprise och hemmalaget hade vänt på steken. Tyvärr innebar vändningen att HIF drog ner på tempot och släppte tillbaka Norrby i matchen. Detta straffade sig givetvis och i den 37:e minuten var kvitteringen ett faktum när Savolainen nickade in en hörna.

Inledningen på andra präglades också av slarvigt spel men HIF började så smått hitta spelet och skapade en del fina chanser. Calle Johansson byttes in mot Helstrup och plötsligt infann sig ett lugn i backlinjen som saknades i första.

58:e minuten gör Lange sitt andra när han snubblar in ett inlägg från Adam Eriksson och hemmalaget var åter i ledningen.

Fortsättningen av matchen fortsatte präglas av slarv från båda lagen. HIF skapade dock de farligaste chanserna och när Omar drog på sig ett andra gult, efter en armbåge på Adam Eriksson, i 85:e minuten kunde de knappt 6000 på Olympia andas ut. Trots ett onödigt spännande slut då HIF, som vanligt, backade hem.

HIF-Norrby 3-2  (2-2) Superettan

Mål: 0-1 Anders Ståhl (1 min) 1-1 Oke Akpoveta (25) 2-1 Jesper Lange (29) 2-2 Nicklas Savolainen (37) 3-2 Jesper Lange (58)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Helstrup, Ljung – Surprise, Landgren, Gyimah, Svensson – Lange, Samuel

Byte: Johansson IN – Helstrup UT  (46) Samuel IN – Svensson UT (77)

Varningar: Savolainen (NIF) Hodzic (NIF) Omar (NIF) Nilsson (NIF) Akpoveta (HIF) Eriksson (HIF) Omar RÖTT (85) Pyzdrowski (HIF)