HIF-Landslagsspecial

190326 Kristoffer Ajer of Norway and Emil Krafth of Sweden during the UEFA Euro qualifier football match between Norway and Sweden on March 26, 2019 in Oslo. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87920

Det har under den gånga veckan varit landslagsuppehåll och vissa HIFare, och även före detta HIFare, har istället kört på i sina respektive landslag.

HIFare:

Andreas Granqvist: Vår, och landslagets, kapten spelade båda matcherna under det svenska landslagsuppehållet. Först besegrades Färöarna med 4-0 och sedan kryssade man mot Norge, 1-1. “Granen” gjorde två stabila insatser även om det skrivits en del om hans felpass i matchen mot Norge som resulterade i norrmännens 1-0 mål.

Ibrahim Bancés Burkina Faso mötte Marockos stadslag i ett dubbelmöte där han fick se första matchen från bänken men andra spelade han 90 minuter.

Daniel Hafsteinsson fick spela en av två matcher för Islands U-21-landslag. Det var mot Luxemburg där man vann med 3-0 och Daniel spelade som mittback. Mot Armenien, 6-1-vinst, satt han hela matchen på bänken.

Armin Gigovic

Armin fick starta i P-17-landslagets match mot Norge. Han gjorde ingen besviken och satte dit 2-0-målet i den tionde minuten. Matchen slutade 3-1. Mot Irland sen hoppade han in i den 73:e minuten, matchen slutade 0-0. I den tredje matchen i fyrnationsturneringen mot Österrike spelade han fulla 90 minuter. Sverige slutade tvåa i turneringen efter just Österrike.

Ludvig Carlius
Ludvig är en av våra U-19-spelare och spelade under uppehållet för P-18-landslaget. Han fick i första matchen mot Danmark hoppa in i den 69:e minuten, en match som slutade 0-0 och därmed gick till straffar. Ludvig sköt en av straffarna och den gick i mål och Sverige vann matchen. Mot Norge i den andra matchen fick han förtroendet från start men fick utgå i den 16 minuten på grund av skada.

HIFare i världen:

Jere Uronens Finland går väldigt bra i EM-kvalet. Man besegrade Grekland med 1-0 och förlorade mot Italien med 2-1 efter en fin prestation. Detta innebär att man ligger två i kvalgruppen och just nu går till EM tillsammans med Italien. Jere spelade 90 minuter i båda matcherna.

Finland’s Jere Uronen and Greece’s Dimitris Kolovos in action.
© Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY

Emil Krafth var som vanligt kallad till landslaget. Newcastle-backen spelade andra halvlek mot Färöarna och satt på bänken mot Norge.

Victor Palsson var inkallad till isländska landslaget. Man besegrade Moldavien med 3-0 och förlorade mot Albanien med 4-2. Victor fick dock sitta på bänken i båda matcher.