HIF-Landskrona BoIS 2-0

Det var dags för säsongens andra Skånederby när ett HIF i bra form tog emot ett Landskrona BoIS i sämre form. Matchen slutade 2-0, en bekväm HIF-seger, inför 13 395 personer

Det var HIF som inledningsvis i den första halvleken kontrollerade matchbilden och Bjarnason fick ett fint läge tidigt när BoIS målvakt Kaddoura passade helt fel men en dålig mottagning av islänningen gjorde att det inte blev det läge som det kunnat bli. Matchkontrollerandet från ”Di Röes” sida fortsatte men Landskrona växte in i matchen en aning och hade allt mer bollinnehav, dock utan att skapa några chanser. Det ska dock sägas att de första 20 minuterna en händelsefattig match överlag.

Även om det var en händelsefattig match ändrades det i den 24 minuten när Bjarnason gjorde 1-0 efter ett fint inlägg från Randrup där Bjarnason slet sig fri från två försvarare och petade in bollen. Efter målet fortsatte HIF att skapa chanser och inom loppet av 4 minuter sköt Bjarnason från nära håll, ett skott som täcktes, och Jönsson var nära att peta in bollen vid ett friläge. Sadat Karim skapade BoIS första chans när han sköt över från nära håll i den 32:a minuten. Sadat Karim skulle även få nästa BoIS-chans när hans sköt ur snäv vinkel, kort därefter, och Pär Hansson räddade ut till hörna. Resterande delen av halvleken förlöpte utan att något av lagen skapade några chanser. HIF gick således in till halvtidsvilan med en 1-0-ledning och en välförtjänt sådan då man vart det bättre laget. Dock ska det tilläggas att känslan var att många HIF-spelare underpresterade en aning.

Den andra halvleken började med att Landskrona höll i bollen och pressade tillbaka HIF en aning men det var HIF som skulle skapa den första chansen när Rasmus Jönsson sköt utanför straffområdet och tvingade BoIS-målvakten till en räddning. Rasmus skulle dock göra mål när han frispelades av Bojanic i den 59:e minuten och lade in bollen via stolpen. Det var tredje matchen i rad som Jönsson gjorde mål. Direkt efter målet byttes Bojanic ut till förmån för Markus Holgersson som i och med detta gjorde sen debut efter att han kommit tillbaka till HIF. Efter målet hamnade matchen i samma läge som i den första halvleken där det skapades få chanser och det var en matchbild som HIF återigen kontrollerade.

I den 73:e minuten fick vi se Wanderson debutera i den rödblå tröjan när han bytte av Bjarnason. Han bytte av islänningen rakt av och tog platsen längst fram. Det händelselösa temat fortsatte och den första ordentliga chansen skapades inte förrän i den 83:e minuten när Moro var nära att göra 3-0 och kort därefter hade Sadat Karim i BoIS en nick utanför. I den 88:e minuten fick vi se ännu en debutant när Zahui bytte av Max Svensson.

Sedan skedde inte mycket mer i matchen utan HIF vann matchen med 2-0 och detta gjordes tämligen bekvämt. Det var inte den mest händelserika matchen för säsongen men HIF gjorde jobbet och vann matchen rättvist och segern kändes ohotad och stabil.

HIF- Landskrona BoIS 2-0 (1-0)

HIF:

Startelva: Hansson- Randrup, Granqvist, Weberg, Eriksson- Abubakari, Bojanic- Moro, Jönsson, Svensson – Bjarnasson

Bänk: Joelsson, Johansson, Liverstam, Landgren, Zahui, Wanderson, Holgersson