HIF klara för semifinal i cupen

Abbe Khalili har skrivit på ett nytt kontrakt Foto: Samone Falkman

Efter 2-1 hemma mot GAIS idag är HIF klara för semifinal i svenska cupen. Lottningen av semifinalerna sker i samband med den allsvenska upptaktsträffen i Malmö på tisdag eftermiddag.

Matchen som utspelade sig på Olympia idag var inte mer än två minuter när David Accam drog ett stenhårt skott rakt upp i ribban bakom Gais målvakt, där och då trodde man att det skulle vara HIF från start till slut. Istället var det gästerna som på en tveksam dömd frispark kunde lyfta in bollen i straffområdet och ta ledningen, snopet och lite 2013-kvartsfinal vibbar i luften.

HIF lyckades inte skapa några klara chanser men fick med sig ett par hörnor, även om de inte resulterade i mål. Det blev lite frustrerat och det syntes när Lindström ådrog sig ett gult kort efter trettio minuter, även om viljan fanns där saknades en del kreativitet för att nå hela vägen. Roar hade nog ett och annat att säga till sitt manskap när man gick in i omklädningsrummet för halvtidsvila.

Halvtidssnacket gav utdelning direkt när andra halvlek startade och det tog inte många minuter innan David Accam gick bollen vid sina fötter och med en snedträff kunde han kvittera för HIF. Två minuter senare drog han iväg med bollen från mittplan och upp i boxen, för att i vändningsskedet överlämna bollen till Chrisse som avslutade i stolpen, returen slog Alvaro Santos in i mål, 2-1.

Efter vändningen var det hemmalaget för hela slanten och det var inte några längre stunder som gästerna fick låna bollen, nu skulle ledningen bevakas och på vilket sätt man gjorde det. Med en kvart kvar av matchen byttes anfallaren Anton Kinnander in, den unge anfallaren som gjorde mål senast visade direkt sina kvaliteter genom att producera 3-4 avslut mot mål på sina femton minuter.

Segern innebär att HIF är klara för semifinal, lottning av semifinalerna sker i samband med upptaktsträffen i Malmö på tisdag och sänds 13:30 i SVT Play.