HIF – IFK Värnamo 3-1

I den sista träningsmatchen innan gruppspelet i Svenska cupen drar igång besegrade HIF Värnamo i en match där ”Di Röe” var det klart bättre laget.

Matchen började i ett högt tempo där HIF kontrollerade det mesta av spelet. Den första chansen fick dock Värnamo genom HIF-bekantingen Lumala Abdu när han kom fri med Pär Hansson men HIFs målvakt räddade efter att Abdu fått bollen lite för långt ifrån sig.

HIF kontrollerade spelet under stora delar av den första halvleken och likt mot Sundsvall pressade laget högt när motståndarna hade bollen men Värnamo var bättre på att spela sig ur pressen än vad Sundsvall var.

I den artonde matchminuten fick HIF frispark till höger om straffområdet och efter en fin variant, där Bojanic passade bollen snett inåt bakåt, klippte Mattias Almeida till bollen direkt i mål. Det var ynglingens andra mål på två matcher.

I den 42:a minuten kvitterade Värnamo efter en hörna där Pär Cederqvist sköt via Anderas Landgren i mål.

Efter halvtidsvilan fick vi se ett bättre spelade HIF som hade matchen under full kontroll och skapade en rad målchanser. I den 65:e matchminuten presenterade sig Bjarnason för HIF-publiken genom att göra 2-1 i ett friläge.

HIF fortsatte trumma på och i den 81:a matchminuten gjorde Mamudo Moro mål på en retur. Moro ser onekligen intressant ut och kanske ser vi Suprise ersättare i honom? Tillsammans med Bjarnason och Mattias Almeida var han idag planens bästa spelare.

Matchen slutade 3-1, en rättvis och komfortabel seger där Värnamo i andra halvlek i stort sett inte hade en enda målchans. Intressant att ta med sig från denna match är att HIF spelade ett 4-4-2 med Max Svensson och Bjarnason på topp och inte ett 4-2-3-1 som vi såg stora delar av förra säsongen även om 4-2-3-1 var den laguppställning som annonserades ut innan matchstart.

HIF-Värnamo: 3-1 (1-1) Träningmatch

Mål: 1-0 Almeida (18), 1-1 Landgren (självmål) (42), 2-1 Bjarnason (65), 3-1 Moro (81)

HIF: Hansson- Randrup, Liverstam, Johansson, Eriksson- Landgren, Bojanic, Almeida, Svensson, Moro- Bjarnasson

Byte: Carl Thulin IN- Anders Randrup UT (45)