HIF fortsatt obesegrade på försäsongen

Jere Uronen visade prov på sin bössa när han sköt in 2-2 på frispark. Foto: Samone Falkman

Solen sken, planen var i bra skick och förutsättningarna var bästa tänkbara när HIF i eftermiddags gästade det danska SAS-ligalaget Vestsjælland för den sista träningsmatchen innan träningslägret i Portugal nästa vecka.

Matchen hann inte mer än starta innan Helsingborg hade tagit ledningen. Bollen vanns tillbaka på offensiva planhalva och mittfältaren Anton Wede klapp till med ett distansskott som letade sig in vid målvaktens högra stolpe. Underbar start som man kunde bygga vidare på. Pär Hansson fick visa upp sina kvaliteter vid ett par tillfällen i matchen, men efter en hörna där två HIF-are gått bort sig en aning lyckades danskarnas nyförvärv, Apostolos Vellios, få in ett kvitteringsmål.

Jordan Larsson startade på topp med Robin Simovic igen.

Efter kvitteringen kom danskarna mer in i det, även om HIF hade mest boll, de stod upp bra och hade ett samlat försvar, något man inte kunde anklaga HIF för att ha. Man lyckades inte skapa så många chanser under den första halvleken och mot slutet av halvleken spelade istället danskarna upp sig rejält, vilket gav Hansson möjligheten att visa upp sig från sin bästa sida mellan stolparna.

Det gjordes inga byten under halvtidsvilan. Tidigt i den andra halvleken lyckades danskarna, genom Nyman, komma runt på sin högerkant och fick in ett inlägg som Marc Dal Hende kunde sätta dit pannan på och nicka in ledningsmålet. Försvaret var ganska skakigt, även om det känns som en underdrift att skriva, och kom att testas många gånger under andra halvlek. Pär Hansson fick var väldigt irriterad på sina försvarare och skällde på medspelarna mer än en gång.

Lindström spelade sina första minuter i år under dagens match.

Känslan var att danskarna kunde gjort tre-fyra mål till, men istället var det Helsingborg som kvitterade på en frispark slagen av Jere Uronen. Den finska vänsterbacken fick till en praktträff och bollen letade sig upp i nätmaskorna i målvaktens hörn. Kvitteringen ingav mod till Helsingborgarna och även om danskarna pressade på för ett ledningsmål till så stod man upp och försvarade.

Vinstsviten må vara bruten men HIF är fortfarande obesegrade under försäsongen.

Slutresultat: 2-2 (1-1)
Målskyttar: Wede, Uronen
Startelva: Hansson – Smárason, Björkman, Johansson, Uronen – Atakora (ut), Mårtensson, Pálsson (ut), Wede – Simovic (ut), Larsson
Avbytare: Pyzdrowski (mv), Widlund, Lindström (in), Jönsson, Boateng (in), Ramadan (in), Kinnander, Jarl