HIF föll i slutminuterna mot AIK

Ardian Gashi - för alltid I våra hjärtan Foto: Samone Falkman

Ikväll gästade Helsingborgs IF Friends Arena för bortamötet med AIK, med en man mindre i sjuttio minuter blev det till slut för tungt för HIF att stå emot hemmalagets enorma tryck framåt och man föll i slutminuterna.

Roar hade formerat en, för dagen, spännande startelva. Då Simovic var skadad fick Santos förtroendet att starta och intill Gashi fick Sadiku agera balansspelare. Calle Johansson som gjorde en bra match i torsdags fick fortsatt förtroende intill Peter Larsson i backlinjen, den unge mittbacken visade inledningsvis upp samma spel som i tidigare matcher och såg stabil ut.

Men i en omställning för AIK i den 20:e minuten stoppar mittbacken Nabil Bahoui och domare Stefan Johannesson blåser direkt för frilägesutvisning. Det var det första av en kvartett av bakslag för Helsingborg under den första halvleken, bara minuter senare klev nämligen Gashi av skadad. Ytterligare någon minut senare lämnade även Smárason planen, enligt uppgifter skadad.

Inte helt oväntat tog AIK över bollinnehavet efter utvisningen, de skapade ett rejält tryck på Helsingborg som med en man mindre kom längre och längre bak i banan. Det såg dock ut som att man skulle klara av att hålla 0-0 fram till halvtidsvilan, men i den 44:e matchminuten fångade Celso Borges upp en andra boll och drog iväg en halvvolley som letade sig in i Pär Hanssons vänstra kryss.

När den andra halvleken inleddes tog hemmalaget vid där de avslutat den första, HIF var allt jämnt tillbakapressade av det offensiva AIK. Pär Hansson tvingades till en och annan räddning och lagkaptenen fick visa prov på gammal god storform. Trots spelövertaget var det ändå HIF som gjorde mål, i den 70:e minuten slog Christoffer Andersson en lång boll mot David Accam som löpte från sin försvarare, skar in i banan och avslutade under AIKs målvakt.

Roar har ju poängterat det förr, att Real Madrid har Christiano Ronaldo och att han själv förfogar över David Accam. Nog finns det en viss likhet mellan spelarna och kanske var det just de likheterna som, enligt obekräftade källor, fört Manchester United till Friends Arena för att bevaka den snabbe Accam ikväll.

Trots ett än större tryck lyckades HIF hålla undan länge, fram tills den 87:e minuten då Nabil Bahoui avslutade och Pär Hansson lyckades rädda nere vid den vänstra stolpen. Målvakten släppte dock en retur som anfallaren Henok Goitom fångade upp och chippade över den liggande Pär Hansson och in i mål. Ett AIK med en man mer i sjuttio minuter blev till slut för mycket för HIF att stå emot, men man kämpade tappert och får revanschera sig redan på torsdag mot MFF.

För de av er som såg att Pär Hansson spela i en träningströja var det för att målvakterna enligt tävlingsreglerna inte får lov att bära samma tröjfärg.