HIF-Brommapojkarna 0-4

Ettan mot tvåan. Serieledarna mot de obesegrade. Skulle HIF knappa in på BP? Det var onekligen en riktig toppmatch som väntade Olympias besökare i kväll. Men oj vad jobbigt det blev…

Med tre hörnor, redan efter sex minuter, så rivstartade Superettans målrikaste lag mot ett HIF som tidigt fick försvara sig och satsa på kontringar. I den nionde minuten fick bortalaget sin fjärde hörna och 0-1, genom Carl Starfelt, var ett faktum.

Målet fick fart på hemmalaget som tog över spelet och skapade en del fasta situationer. Dock utan att få utdelning. Tidvis kändes det tyvärr som att BP var numret för stort vilket hörnstatistiken 3-10, i bortalagets, favör skvallrade om.

BP var överlägsna i det mesta denna kvällen Foto:Bildbyrån

I 42:a minuten missbedömde Calle Johansson en låg utspark, från BPs Janosevic, och bortalaget kunde notera 0-2 när Gyökeres rullade in bollen bakom Matt Pyzdrowski. HIF tappade helt greppet och två minuter senare var det dags igen när Gyökeres nickade in 0-3. Då hade ändå HIF räddats av stolpen strax innan.

PeO har lite att jobba på inför mötet med Dalkurd Foto:Bildbyrån

Årets sämsta försvarsinsats var ett faktum och förhoppningsvis fick spelarna en rejäl utskällning i pausen. Anfallsmässigt ok och det fick man bygga vidare på i andra halvlek.

HIF gick ut betydlig hårdare i andra och redan efter två minuter hade Gyimah ett stenhårt skott på mål. Strax efter så nickar Jesper Lange över från nära håll. Inte bara en utan två gånger.

Tyvärr tappade matchen rätt fort i både intensitet och målchanser. HIF bytte in både Max Svensson och Monday Samuel för att försöka få tryck framåt men det verkade vara som förgjort. I stället var det BP som hade full kontroll mot ett uppgivet hemmalag.

Andreas Landgrens HIF är inte längre obesegrade Foto:Bildbyrån

Med sex minuter kvar så satte BP spiken i kistan när Christoffer Brandeborn gjorde 0-4 från en snäv vinkel och matchen var givetvis avgjord.

HIF första förlust i år må ha varit några mål för stor men helt odiskutabel. Det ska till en rejäl kollaps om BP inte spelar Allsvenskt kommande säsong. För hemmalagets del gäller det att ladda om inför matchen mot Dalkurd om man fortfarande skall hänga med i toppen av serien.

HIF-Brommapojkarna  0-4 (0-3) Superettan

Mål: 0-1 Starfelt (9 min) 0-2 Gyökeres (42) 0-3 Gyökeres (44) 0-4 Brandeborn (84)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Johansson, Ljung – Wede, Landgren, Gyimah, Christensen – Lange, Akpoveta

Byte: Svensson IN – Christensen UT (65) Samuel IN – Ljung UT (72) A Wede  IN – Johansson UT (86)

Varningar: Akpoveta (HIF) Landgren (HIF)