HIF Akademi – Tvååkers IF
3-2
Hedens IP, Helsingborg

Den första maj och eftermiddagsfotboll i solskenet på Hedéns idrottsplats. HIF Akademi tog emot Tvååkers IF och undertecknad såg det nykomponerade division två laget för första gången.

Matchen började 14:00 och hann inte bli mer än sex minuter gammal förrän anfallaren Mohamed Ramadan gjorde 1-0 för Foto: Bjarki Tordarsonhemmalaget, framspelad av Anton Kinnander. Efter målet kändes det som att de unga HIF laget skulle ta över matchen än mer och att siffrorna skulle rinna iväg. Men motståndarna ville ha ett ord med i leken och utnyttjade läget, som uppstod efter att Måns Lagmark släppt en retur, och kunde kvittera i den fjortonde minuten. Snöpligt då de flesta trodde att Akademi laget skulle få igång sin lagmaskin och bara mala på.

Det var lite som att luften gick ur laget, tempot gick ner och det mesta man som åskådare fick se var en och annan kontringsomställning från de bägge lagen. Ett par halvchanser för respektive sida utan att det någon gång ingav förtroende om att någon av dem skulle ta ledningen. Resultatet stod sig halvleken ut och det märktes att man inom laget har en hel del att arbeta på, men sett till de förutsättningar de har haft får man ändå säg att de är på god väg.

Andra halvleken tog vid där den första slutade, rent spelmässigt då, men på något vis tycktes HIF:arna ändå vara det starkare laget, framförallt när de vände spelet på yttrarna i omställningsspelet. På just det viset gick det till när Erik Kronholm i den 54:e matchminuten kom loss på sin vänsterkant och blev fri med målvakten, helt felfri insats i boxen av Kronholm som kunde ge hemmalaget ledningen för den andra gången i matchen. Kanske var det precis vad som behövdes för att laget skulle kunna ta nästa “kliv” in i matchen och våga spela ut lite mer för det ena ledde till det andra och ett tu tre kom den vana målskytten Anton Kinnander fri och kunde med en elegant “tåfjutt” lägga in bollen vid den bortre stolpen och utöka till 3-1 för HIF Akademi.

Tränare Jonas Ohlander ville försvara lagets ledning och bytte in både tyngd och rutin när han i den 75:e minuten satte in Rabie Salem och Youssef Al-Habduni istället för Michael Babier och Mohamed Ramadan som sprungit kopiöst mycket och av naturliga skäl var fruktansvärt trötta. Effekten av bytena var synlig, Tvååker tryckte på för reducering och de unga HIF:arna, ledda av Rabie Salem höll undan och stod upp bra mot trycket och lyckades bryta alla de anfall som bortalaget försökte skapa.

Matchen såg ut att gå mot en trygg 3-1 vinst men efter 90+1 blir målvakten Måns Lagmark utvisad efter att ha tagit med händerna utanför straffområdet, domaren gav honom det röda kortet efter samråd med sin assisterande. Då man gjort samtliga byten fick lagkaptenen Måns Ekwall kliva in mellan stolparna och agera keeper under övertidsminuterna. Den frispark som Tvååker tilldelades i samband med frisparken förvaltade dem väl och placerade den i nätmaskorna bakom Ekwall, reducering 3-2 och de kommande minuterna skulle bli ett konstant tryck för en kvittering. Bortalaget gav verkligen allt de hade för att knipa en poäng men HIF:arna höll undan och kunde efter fem långa övertidsminuter konstatera att de inkasserat årets första tre poängare.

Slutresultat: 3-2
Målskyttar: Mohamed Ramadan, Erik Kronholm, Anton Kinnander
Startelva: Lagmark – Svensson, Johansson, Cvetcovi’c, Widlund – Ekwall, Sorin – Babier (75), Ramadan (75), Kronholm – Kinnander (88)
Avbytare: Rhodin, Mahmoud, Agerström, Al Habduni (75), Salem (75), Dahl, Mabe (88)