HIF 2-1 Brann

Ett genrep som lämnade mer att önska.

HIF kom till start med vad som bör vara en tänkt startuppställning i allsvenskan. Joel Ekstrand och Erik Wahlstedt möjligtvis undantagna.

Inledningen av matchen började med hög och intensiv press från hemmalaget och man lyckades härigenom att få ett övertag tidigt. Norrmännen blev tydligt störda av detta och misstagen från deras sida var flera.

I den 18:e minuten kommer ledningsmålet, fint innickat av Christoffer Andersson som med låg tyngdpunkt lyckas förvalta Markus Holgerssons inlägg från höger-kanten. Resten av halvleken bjöd på mer kamp än målchanser.

Makondele ersätter Sundin inför den andra halvleken.

I den 65:e minuten knorrar Lindström in en frispark från distans, men innan dess har Brann kommit in mer i matchen och spelet fram tills dess känns utjämnat. Tempot är generellt sett lågt och den intensiva pressen från första halvlek är borta. Norrmännen reducerar i den 74:e matchminuten. Skottet, långt utifrån går rakt upp i krysset och är utan chans för Pär Hansson.

Noterat: Det är tydligt att tanken med att byggga upp spelet bakifrån via backlinjen har ersatts med långa utsparkar. Inte vid något tillfälle när man erövrade boll i eget straffområde, satte man igång ett anfall genom ett utkast mot någon av ytterbackarna. Joel Ekstrands frånvaro, betydde också att mittbackarna sällan (om ens någon gång ?) spelade upp bollen centralt i banan via marken.

Att Christoffer Andersson och Mattias Lindström båda drog sig in alldeles för ofta centralt i banan.

Att Edman, Andersson och Lantz är goda vänner. Anfall från vänsterkanten dominerade rejält och stundtals tyckte man nästan lite synd om Holgersson som åtminstone försökte följa med upp och skapa ett alternativ till höger.

Spelet känns mer fysiskt än på länge, speciellt på mittfältet.

Rasmus springer mycket och ger passningsalternativ ständigt, men sen händer det inte så mycket mer.

Nästa helg smäller det på riktigt och då hoppas vi på en varmare tillställning. Såväl på läktarna, som på plan.

Pär Hansson – Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Hannu Patronen, Erik Edman – Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson – Rasmus Jönsson, Erik Sundin. Inbytta: Fredrik Liverstam, May Mahlangu, Johan Eiswohld, René Makondele, Rafael Porcellis

Till sist: Noterade att HIF:s nye ordförande följde stora delar av första halvlek stående snett nedanför klacken. Även den förre ordföranden var på plats, dock tycktes han vara betydligt ensammare nu än vad som tidigare varit brukligt.