Helsingborgs IF – Ängelholms FF 5-2

Denna träningsmatch fick ersätta den som skulle varit mot AIK på Friends Arena, inför Europa Leagues sista omgång, men efter att AIK avbokat så fick Ängelholm gästa Olympia istället. Matchen startade 15:00 och det var fri entré, men någon storpublik slöt inte upp, men ungefär en 150 åskådare var på plats.

Man startade den första halvleken med en 5-3-2 formation, där Bedoya, Gashi och Mahlangu fick spela centralt tillsammans på mittfältet. För många kan det tolkas som en defensiv uppställning, men kom ihåg att när man ställer om så är det helt plötsligt 3-5-2 med två offensiva ytterbackar. Till en början var det väldigt lovande och såg bra ut, May kom mer till sin rätt när han hade de båda grovarbetarna vid sin sida och man skapade väldigt mycket. Det tog bara tio minuter av matchen innan Nicola Djurdjic får bollen i vänstra delen av straffområdet och enkelt, men distinkt, lägger in den vid den bortre stolpen. Ytterligare en kvart löpte av halvleken och backlinjen blev prövad i djupled mer än en gång. De två ytterbackarna, Krafth och Wahlstedt, gjorde det bra men ÄFF lyckades hitta yta bakom dem som de tre mittbackarna inte lyckades täcka upp. Därför kändes det inte orättvist när det blev kvitterat efter ett dubbel misstag i HIF försvaret och en ÄFF spelare friställs framför Pär Hansson. Bara sex minuter senare är det åter igen slarv, denna gången på ytan bakom Wahlstedt, ett hårt inlägg längs med marken och 1-2 är ett faktum. Skam den som ger sig, i laget har vi vinnarskallar, framförallt en som även har ett sinne för mål, det dröjde bara två minuter innan Nicola får en passning av Bedoya och enkelt göra 2-2. I slutet av halvleken gör sen Bedoya halvlekens snyggaste mål (åtminstone trodde alla att det var mål), men efter studs via klykan och mållinjen så rensas bollen ut till hörna, på hörnan når Erlend högst och man kan gå till halvlek med en 3-2 ledning.

Till andra halvlek genomför man några byten, Pär, Björkman och Sörum lämnar och in kommer Danne, Accam och Lindström, man går dessutom över till att spela 4-4-2 istället. Tempot är lite mer avslaget i denna halvlek men det syns en stor skillnad på ett allsvenskt lag än ett superettan lag, vid varje mottagning har man en-två extra sekunder, någonting man förvaltar. I den 55:e minuten ser vi Bedoya göra ”en Linus på linjen” innan han frispelar Djurdjic framför mål som gör sitt tredje för dagen. Efter det så får Bedoya och Mahlangu lämna plats åt Rachid och Nordmark som kom in och gjorde ett bra arbete. Senare kommer även Alvaro in istället för ”matchhjälten” Nicola, i övrigt en seg halvlek och vi får vänta ända fram till den 88:e minuten innan matchens sista mål kommer. David Accam blir fri framför mål efter en trasslig situation och kan enkelt rulla in 5-2 som också blir slutresultatet.

Ikväll kan ni även ta del av vårt bildspel från matchen!