Hänt i veckan

Veckan inleddes med en resa till Göteborg där GAIS stod för motståndet. Matchen slutade 0-0 och det stora diskussionsämnet efter matchen blev, som så många gånger tidigare i år, planen. När Sveriges största spelare genom alla tider ett par dagar senare uttalar sig att han inte ens skulle rasta sin hund på underlaget, börjar man förstå vilken nivå det handlar om.

Örebro kom till Olympia på torsdagskvällen med ett gott självförtroende. Närkingarna var inför matchen trea i tabellen och har även de fått en briljant säsongsinledning. Christoffer Anderssons frispark i tionde minuten lämnade John Alvbåge i Örebromålet utan chans, och när Rasmus Jönsson drygt sex minuter senare satte 2-0 efter ett mönsteranfall, kändes matchen redan punkterad.

I början av andra halvlek kom dock Örebro tillbaka starkt och lyckades reducera efter en dryg kvart, men hemmalaget tog snart därefter tillbaka kommandot och resterande del av matchen blev mestadels en uppvisning i stabilitet. Höjdpunkter

Dagens träning var lugn och lekfull. Stämningen i truppen ger tydliga sken, även för utomstående, av att vara på topp. Imorgon väntar bortamatch på Ström-vallen i Gävle och truppen som imorgon flyger upp via Stockholm innehåller inga större överraskningar. Ardian Gashi är tillbaka och ersätter May som placeras på bänken. Mattias Lindström är avstängd och ersätts av den förre Geflespelaren René Makondele

Gefle kamperar i mitten på tabellen efter elva matcher och är traditionsenligt starka på hemmaplan – deras säsongsinledning ser ni här nedan:

2010-03-15 Gefle IF – IF Elfsborg 0-0

Även om den officiella supporterklubben Kärnan valt att inte arrangera någon resa denna gång, lär det finnas HIF:are på plats. Extra kul, att det lär ansluta en del folk även från Stockholm.