Förlust mot ett starkt Malmö

HIFs U21 lag ställde igår upp med en trupp betonad av spelare från akademilaget. Malmö ställde däremot upp med ett starkt lag innehållande bland andra Tobias Sana och Simon Kroon. Matchen var tyvärr så ojämn som den såg ut att bli på pappret och Malmö tog en enkel seger tillslut.

HIF började bra och tog ledningen efter 5 spelade minuter genom Mohammed Ramadan. Han blev frispelad av Anton Kinnander och rullar in bollen i mål.

“Därefter blir vi lite passiva och tar inte hand om duellspelet tillräckligt bra och Malmö gör ganska omgående 1-1. Malmö gör det bra och vi är inte tillräckligt starka för att stå emot deras dominans och i paus står det tyvärr 5-1.” säger tränare Tobias Tuvesson till Allt om HIF.

Mohamed Ramadan gjorde mål igår. Foto: Bjarki Tordarson

” Till andra halvlek pratar vi om att fortsätta våga spela det spel vi vill göra och komma närmre in på Malmö spelarna och inte ge dom allt för mycket tid, detta blir mycket bättre och vi gör en mycket bättre andra halvlek. Tyvärr får dom göra 6-1 målet i andra på frispark. Sett till hela matchen är det klar skillnad i kvalitet, kanske inte så konstigt då Malmö har flertalet A spelare på plan medans vi har i stort sätt bara Akademi spelare. Men kul för våra yngre spelare att få möta så bra motstånd och nästa gång kommer man gå in med mindre respekt! ”