Feyenoord drog det längsta strået

Under fredagseftermiddagen, mitt under Eskilscupen, var det finbesök på Olympia. Feyenoords U19 lag med Roy Maakay som tränare mötte ett hopplockat HIF lag med spelare från U17, U21 och Akademilaget, men även spelare från Rosengård och Ängelholm var inplockade.

Roy Maakay
Roy Maakay ledde sitt unga lag till seger.

Det var en mycket varm eftermiddag i Helsingborg, så pass varmt att det beslutades om att dela matchen i fyra delar istället för två, så att spelare och domare fick en liten paus för att svalka sig. Men det var HIF som gick ut bäst och hade bra tryck på Holländarna i inledningen, bland annat hade David Svensson ett bra skott strax utanför i efterspelet av en hörna. Annars var det mycket på vänster kanten som HIF kom framåt i form av Rebin Assad och Baggner, som ett antal gånger kom runt på sin kant och hade farliga inspel och en del skott men inget som resulterade.
Istället var det Feyenoord som gjorde 1-0 via en frispark ute till höger på HIFs planhalva som slogs in i straffområdet och med en kontrollerad bredsida kunde slås in bakom Rhodin i HIF-kassen.

Baggner
Baggner jobbade på bra i värmen.

Precis i slutet på första halvlek rusade Baggner på en boll i straffområdet, målvakten kom ut, Baggner lyfte bollen över honom vilket medförde att målvakten kapade HIFspelaren och domaren blåste straff. Dock blev målvakten liggande och efter en stund letades båren fram och Jesper Jansson fick skynda ner från läktaren för att ringa ambulans. Troligtvis fick Holländaren ett knä i ansiktet och vad jag hörde på läktaren när Jesper Jansson kom tillbaka var att han fått en rejäl smäll på okbenet precis under ögat. Straffen förvaltade Granit från Rosengård väl  och utjämnade resultatet i matchen.

Andra halvlek startade Feyenoord betydligt piggare och tryckte tillbaka HIF som gjort en del byten. Dock höll HIF på att ta ledningen då Baggner fick med sig bollen ner mot Feyenoords kortlinje, han slog in bollen längs marken i boxen och deras försvarare höll på att slå den i eget mål, men den tog i stolpen och gick ut. Även Conte från Rosengård var nära att ge HIF ledningen när han plockade ner ett inlägg i straffområdet i ett trängt läge. Han gick uppåt i banan och när han kom till straffområdeslinjen vände han inåt och sköt ett skott som Feyenoordmålvakten tippade till hörna. Men det mesta handlade dock om Feyenoord och ca en halvtimme in i andra halvlek krånglade sig en anfallare genom försvaret och med lite tur fick han med sig bollen och kunde sedan avsluta med att lägga bollen i bortre gaveln bakom Rhodin.

Måns Herrmann
Måns Herrmann spelade fram till 2-3 reduceringen.

Även om HIF hade mycket boll så kändes det som att Feyenoord hade kontroll på det som skedde, och efter knappt 40 minuters spel så kunde de öka på sin ledning när Freij blev frånsprungen på sin vänsterkant och inlägget möttes snyggt av en anfallare som drog upp den i krysset.
Men HIF replikerade direkt. Måns Herrmann snodde åt sig bollen, drev den ner på vänstersidan mot kortlinjen där han serverade Achinioti-Jönsson som kunde vinkla in reduceringen 2-3 som också blev slutresultat.

Ludvig Rhodin
Ludvig Rhodin gjorde, resultatet till trots, en bra match.

Det var en trevlig match där lagen förde spelet i var sin halvlek. Det märktes att HIF var ett hopplockat lag och man var inte riktigt samspelta alltid. Solen tog bra på Olympia och det märktes på att tempot gick ner den del i andra halvlek. Elias Andersson och David Svensson gjorde ett bra jobb på det deffensiva mittfältet. De inlånade spelarna från Rosengård och Ängelholm gjorde bra ifrån sig och Baggner och Granit såg till att Feyenoordförsvaret fick jobba hårt. Även Måns Herrmann gjorde en bra insats när han kom in och spelade fram till reduceringsmålet på slutet. Ludvig Rhodin kommunicerade och styrde laget bra från målet och ska inte lastas för målen. På det stora hela var det en trevlig match med ett rättvist resultat.

Startelva: L. Rhodin – G. Jarl, M. Freij, W. Möllestam, F. Bindelöv – E. Andersson, D. Svensson – Conte (Rosengård), M Baggner (ÄFF), R. Assad(ÄFF) – Granit (Rosengård)

Avbytare: M. Herrmann, T. Högsten, V. Madaras, H. Agerström, A. Achinioti-Jönsson, E. Kronholm

Mål: Granit, Achinioti-Jönsson