En rättvis förlust till

Alexander Anchinioti-Jönsson Foto : Bjarki Tordarson

Påsken avslutades för HIF med en förlust för U21-laget mot IFK Göteborg med 0-2.

Alexander Anchinioti-Jönsson
Foto : Bjarki Tordarson

HIF spelade stundtals bra och lät bollen göra jobbet. Det unga gardet slet på och framför allt Alexander Achinioti-Jönsson, kallad “A.J” av förklarliga skäl, gjorde ett hästjobb på mitten.

I övrigt var Björkman och Jarl tillbaka från skada. Båda spelade bra och de byttes ut efter en halvtimmes spel. Jarl fick en smäll på högerfoten och lindades utanför plan. Det såg inte ut som att han hade några svårigheter att gå efteråt. Edman säger att man i nuläget inte vet hur illa det är med Jarls fot.

“Bytet på Jesper (Björkman) var planerat och det kändes bra även efter spelade 30 vilket är väldigt positivt.” säger Erik Edman efter matchen till Allt Om HIF.

Jesper Björkman spelade 30 minuter

Linde fick göra en avancerad räddning när Viktor Wahlgren med hjälp av pannan höll på att styra bollen i eget mål. Men Linde visade att han vill vara med och utmana Hansson och sträckte ut rejält och tippade bollen till hörna i den 25e minuten.

Göteborg var det bättre laget och även om Anton Kinnander och Elias Andersson hade en del chanser framåt så kändes det som att det spel HIF hade försämrades när Jarl och Björkman byttes ut.

I början av den andra halvleken avgjorde Göteborg matchen. Först fick man en straff för hands efter tre minuter som man slog in säkert bakom Linde och bara någon minut senare var det dags igen. Med ett skott från 25 meter som dalade precis perfekt och landade i krysset fastslog man resultatet 0-2.

Calle Johansson var stabil i försvaret.

Förutom “A.J” så var Calle Johansson, Linde och i viss mån Elias Andersson och Anton Kinnander de som stod ut idag. Det fanns tendenser framåt men det såg bra ut tills det kom till avslut. Siktet var dåligt ställt och närmast att reducera var Calle Johansson på en hörna med fem minuter kvar.

Efter matchen höll Edman med om att Göteborg var numret större för dagen. “Jag tycker blåvitt är något starkare över 90 minuter och vinner rättvist. Visst med lite tillfälligheter på vår sida kunde vi fått med oss en pinne kanske men som sagt IFK är starkare sett över hela matchen.”

Så påsken avslutas alltså med noll inspelade poäng av femton möjliga för HIF och Akademi HIF. Det har i sanning varit en mörk påsk.

Startelvan: Linde – Widlund, Johansson, Björkman (30), Wahlgren – Nordmark (70), D Svensson (30), Achinioti-Jönsson, Jarl (30) – E. Andersson – Kinnander

Avbytare: N Svensson (70), Fioretos (30), Madaras, Lundborg (30), Agerström (30)