Ema Boateng Show

Får debutera mot Djurgården?

Åskan mullrade och när det blåstes till spel föll ett tungt regn över Olympiafältet. Men regnet skingrades snart, och en liten kille visade upp ett strålande spel.

Ema Boateng hade lekstuga på högerkanten.

Det var ett taggat HIF som kom ut till spel i eftermiddagens U21-match mot IFK Göteborg. “Vi ville jobba med åter erövring när vi tappar boll, och det gör vi bra framförallt i första halvlek” sa Erik Edman efter matchen.
Och det gjorde man verkligen, genom en hög press och ett högt tempo så lät man inte IFKarna komma speciellt långt utan att ha en Helsingborgare i ryggen. Det var mycket rörelse på de röda och man jobbade för varandra hela matchen. Mycket jobb utan boll och det märktes att det gjorde resultat på Göteborgarna som en bit in i första halvleken började hänga lite med huvudena.

Så länge han var på plan så gjorde han mer eller mindre som han ville på sin högerkant. Ema Boateng, den lille Ghananen som kommer från samma fotbollsakademi som Accam, två äpplen hög men snabb som en vessla. Han är nog strået snabbare än sin landsman. Han var inblandad i det mesta framåt och i den 10e minuten vände han upp med bollen nere vid IFKs kortlinje tog ett par steg upp i banan innan han slog in ett lågt inlägg som letade sig fram till Daniel Nordmark som enkelt slog in 1-0. Sen rullade det på, det kändes som om 1-0 i paus var i underkant. Det kunde varit tre eller fyra mål till HIFs fördel om allt hade gått vägen.
Bland annat gjorde Baffo en fin framspelning efter att han hållit undan en IFKare och vandrat ut till höger där han slog en passning fram till Anton Kinnander som kom fri men målvakten kunde rädda.

I andra halvlek kom göteborgarna ut med en lite högre press och matchbilden jämnade ut sig något. Dock kom de inte till några direkta farligheter till att börja med.
En kvart in i andra halvlek fick Boateng en boll i utkanten av Göteborgs straffområde, han drev mot vänster ner mot kortlinjen där han överlistade målvakten och la in 2-0.
En billig straff strax senare bjöd in Göteborg i matchen. Straffmålet kom lite psykologiskt fel för HIF som bara ett par minuter tidigare trott att de avgjort matchen och Göteborgarna tog över allt mer. Med 77 minuter på klockan så kvitterade IFK Göteborg i en tilltrasslad situation efter ett inlägg som till slut stöttes i mål.
I och med det målet så vaknade HIF till igen och matchen blev lite mer av en kamp. Men givetvis ville inte U21-laget vara sämre än A-laget så i den 78 minuten på Lindström-Accam manér kom bollen in snett inåt bakåt till en fri Anton Kinnander som utan att tveka drog till och 3-2, som också blev slutresultat, var ett faktum.

Det var “bara” en U21-match men de dryga 60minuter vi fick se av Ema Boateng bådade gott inför framtiden. Jag frågade Erik Edman efter matchen om han hade hört något om han blir spelklar till Djurgårdsmatchen men han hade ingen information om det.

Hela laget gör en stabil insats och det är gott att se att det finns kapital bakom A-truppen i spelare som Elias Andersson, David Svensson, Rasmus Lindgren och Andreas Linde för att bara nämna några.