Allt Om HIF

2009 – 2019

Emil Nilsson

Jag heter Emil Nilsson och är född 89 och uppvuxen i Sundets Pärla. Jag har gått på Olympia ända sedan min morfar tog mig på min första match 1995 och det enda jag kommer ihåg var att Sven Andersson rädda en straff! Sedan den dagen har fotbollen alltid varit en hörnsten i mitt liv och Helsingborgs IF var min första förälskelse och The Arsenal var min andra.

”Laget är större än Jaget”

Det sa våran första fotbollstränare till oss i Gantofta, Jag trodde aldrig att det skulle ha en sådan inverkan på mig och att det skulle följa med mig resten av livet.

Jag kommer aldrig glömma när Mathias Larsson gör sitt mål den 8e november 1998, Jag kommer aldrig glömma förödmjukelse mot Landskrona BoIS den 6 april 2002 och jag kommer definitivt inte glömma kvalmatchen mot Halmstad den 20 november 2016. Vad vill jag då ha sagt med detta?

Att för mig var det värt alla dem minnena och känslor för att få uppleva Arild Stavrums mål den 30 oktober 1999 eller Michael Hanssons mål den 9 augusti 2000 eller, varför inte, Mathias Ranegies avgörande mål mot AIK som gav HIF guldet den 25e september 2011. Så hade ni frågat mig idag om det är värt det, så hade jag sagt JA alla dagar i veckan! Att vara supporter är som att vara i en limbo mellan himmel och helvete såvida du inte håller på Real Madrid, Barcelona eller PSG… Men jag gillar att vara i den limbon för det gör att belöningen blir så mycket ljuvare!

Det är detta som är fotboll enligt mig, att i oavsett med och i motgång så finns klubben och gemenskapen alltid kvar och det är så mycket större än att förlora med 6-2 mot Landskrona BoIS.

Laget är alltid större än Jaget!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.