Publik: Oviktigt

Olympia, Helsingborg

Premiär, förväntningar, nerver och vackert väder. Dagens match hade verkligen alla ingredienser för att skapa fest.

David Svensson fick chansen på mitten bredvid Gashi som en av det unga gardet som står och stampar för att få ta steget upp i startelvan.

HIF låg på högt i inledningen och skapade matchens första riktiga farlighet när Álvaro klackade vidare ett inlägg från högerkanten där Christoffer Andersson dök upp och sköt men en djurgårdare hann ner och täcka.

Efter en kvart får Djurgården ganska enkelt komma upp på HIFs högerkant och slå in bollen i mot mitten av banan Gashi gjorde ett tamt ingripande och skottet som följde släppte Pär retur på och Prijovic var först fram och kunde enkelt slå in bollen till 0-1 för Djurgården.

Fem minuter senare rusar Santos på en till synes hopplös boll, men när två DIF försvarare krockar med målvakten kan Santos fånga upp bollen och sen slå bollen snett bakåt till David Accam som slog in kvitteringen!

Minuten efter på en djurgårdsfrispark kommer Pär ut fel och det är så när att Djurgården tar ledningen igen, men en försvarare kan i sista stund peta undan bollen.

Första halvtimmen kördes i ett rasande tempo och det var inte alla som hängde med riktigt. Christoffer Andersson var en av dem och han drog på sig ett par frisparkar på grund av att han helt enkelt inte hann med i svängarna.

Efter den inledande halvtimmen så mattades tempot något och HIF började hitta varandra med passningarna och lät bollen göra jobbet.

Så hände då det som den här matchen kommer att bli ihågkommen för. Med ca 40 minuter på matchuret tog en när en person från Djurgårdsklacken sprang in på plan och sprang hela vägen över plan till 37an där han stod en stund innan han försökte sig på ett “ärevarv” men då hann vakterna upp honom och brottade ner honom. Men då hade fler ur djurgårdsklacken tagit sig in på området bakom målet på norra sidan och reklamskyltarna vältes. Sen rörde sig hopen bakom målet längs norra stå mot västra för i hörnet bli stoppade av polisen. När detta hände valde Martin Hansson att plocka in alla spelare från plan.

Upprinnelse till det hela är de bråk som hänt under natten då HIFs supporterpub Headless Swan stormades. Djurgårdsanhängare vandaliserade inredningen och flera gäster som var på puben vid tillfället fick föras till sjukhus.

Sedan under söndagen en halvtimme innan matchstart drabbade de olika sidorna samman nedanför Kärnantrapporna där HIF hade sin samling. Då har enligt rapporter från Kvällsposten en Djurgårdsanhängare misshandlats allvarligt förts till sjukhus med kritiska skador där denne senare avled.

Efter drygt 20 minuters avbrott så ropades det ut över Olympia att domare och matchdelegater tagit beslutet att bryta matchen. Information om när och om matchen kommer att spelas klart kommer meddelas på respektive lags hemsidor.

Mål: Accam

Startelva: P. Hansson – E. Krafth, P. Larsson, L. Sadiku, C. Andersson – A. Gashi, D. Svensson – M. Lindström, A. Khalili, D. Accam – Á. Santos

Avbytare: C. Johansson, A. Smárason, E. Boateng, A. Linde (mv), D. Nordmark, A. Kinnander, J. Uronen