Åtvidabergs FF – Helsingborgs IF

1-2(1-1)

Publik: 4017

Kopparvallen, Åtvidaberg

Det var en tämligen trevande inledning på matchen där den vassaste målchansen kom redan i andra minuten när en Åtvidabergsspelare höll på att bli helt fri med Pär Hansson. Hansson var dock med på noterna och kom ut och kunde avvärja i sista stund. Annars bestod första kvarten av en hel del sidledspassande ifrån båda lagen.

Bojanic var tillbaka i startelvan och var nära att ge HIF lednignen.

Bojanic fick den första riktigt vassa målchansen i matchens tjugonde minut när han fick bollen från Accam som slog ett inlägg som Dahlberg touchade vidare till den unge HIFaren som inne i straffområdet fintade bort sin försvarare och sköt strax utanför den bortre stolpen.

att Accam skulle vara det stora hotet mot Åtvidaberg var ingen högoddsare och i den 22:a minuten så blir han nerdragen i straffområdet och domaren tvekade inte. Straffen tog Accam själv hand om och satte den säkert till 0-1.

Bara några minuter senare kom hemmalaget i en framstöt när Ricardo Santos bröstade ner bollen till Tom Petterson som sköt, men Pär Hansson räddade med en reflexräddning.

Men han skulle få fler chanser. På en inlyftning mot mål dök han upp igen, Tom Petterson, och nickade in 1-1 bakom Pär Hansson i den 37:e minuten.

Andra halvlek började med ett mer rakt spel och i efter bara fem minuter hade Christoffer Andersson ett bra läge att sätta ett ledningsmål när han kom fram på bortre stolpen mer eller mindre helt ren. Avslutet gick dock högt över.

Det rakare spelet ledde till en liten Helsingborgspress i inledningen men en bortslagen passning ledde till en Åtvidabergskontring och då drog Mårtensson på sig ett gult kort när han drog ner en motståndare i omställningen.

Med timmen spelat så handlade det mesta om Åtvidaberg. Det var de som skapade det mesta framåt och hade ett antal vassa lägen framåt och det var en hel del tur som gjorde att det fortfarande var 1-1.

Hansson stängde igen i andra halvlek.

Men i den 67:e minuten var det istället HIF som tog ledningen. Christoffer Andersson fixade en hörna genom en lyftning med ryggen mot mål som hade gått in i krysset om inte målvakten stött ut den till hörna. En hörna som Uronen slog in och vid bortre stolpen fanns Pálsson och nickade in ledningsmålet. Sitt första i HIF-tröjan. Inte på något sätt rättvist men hur skönt som helst.

Efter det är jag ganska säker på att ni vet hur det såg ut. Det var en kavalkad av chanser för Åtvidaberg. Bollar som svepte genom straffområdet där anfallarna kom steget efter gång på gång. Sådana chanser där man tänker att det här kan inte hålla hur länge som helst.

Roar väntade till den 83:e minuten innan han gjorde sitt första byte. Då plockade han av unge Bojanic och in kom Smárason.

Men det höll hela vägen. Det var inte mycket skönspel från HIFs sida och man kan tacka Pär Hansson för segern med tanke på ett antal räddningar, framförallt i andra halvlek och bidrog till att HIF är det tredje laget att besegra Åtvidaberg på bortaplan.

Mål: Accam

Gula kort: Mårtensson

Startelvan: Hansson – Krafth, P. Larsson, Björkman, Uronen – C. Andersson, Pálsson, Mårtensson, Bojanic (83) – Accam, Dahlberg

Avbytare: Johansson, Simovic, Santos, Smárason (83), J. Larsson, Boateng, Linde