Bara oavgjort mot Örebro

Örebro SK – Helsingborgs IF

1-1(0-1)

Behrn Arena, Örebro

Roar satsade fullt ut på nyförvärven och lät samtliga starta matchen mot Örebro. Även i backlinjen hade han gjort förändringar då Jesper Björkman ersatte Calle Johansson som varit krasslig den senaste tiden.

Det dröjde inte mer än tre minuter innan nyförvärvet Johan Mårtensson trampade snett efter en närkamp och blev liggande med stora smärtor. Han hjälptes av planen och matchen kunde fortsätta. Efter lite omplåstring vid bänken kunde han komma in i spel igen efter några minuter.

Efter en knapp kvart där det inte varit allt för mycket ordnat spel, även om Örebro hade ett antal halvchanser, slog han till. David Accam på passning av Christoffer Andersson lobbade hög över Örebromålvakten in i mål till 0-1. Viktigt mål för HIF som inte hade fått tag i spelet.

Accam visade att målformen håller i sig.

Efter målet kunde HIF styra spelet mer och det stod också klart att det 4-2-3-1 system som var utlovat innan match istället blivit ett 4-4-2 med Accam och nyförvärvet Dahlberg på topp. Även om det kändes stabilt visade Örebro sin farlighet och utmanade gång på gång HIF-försvaret som under stundom stod långt ner i banan.

I slutet av första halvlek blev David Accam fint framspelad och så när fick han ett friläge men en försvarare hann fram med en fot och slog undan bollen. Accam blev liggande några minuter efter situationen men efter att ha fått lite omplåstring så kom han in i spel igen.

Örebro hade en chans att kvittera på stopptid när man fick en frispark ca. 25 meter från mål men Nordin Grezic slog bollen, förvisso över muren men rakt på Hansson i HIF målet som kunde rädda enkelt.

Bojanic såg pigg ut under halvleken och hade ett par lägen bland annat en nick men tyvärr gick den utanför.

Helsingborg tog tag i spelet i inledningen av den andra halvleken och tvingade Örebro ligga på försvar till att börja med men man kunde arbeta sig in i matchen igen.

Med en knapp timme spelad så sköt Åhman Persson ett skott utifrån som Pär Hansson lyckades styra till hörna. Och efter lite flipper studsande landade bollen hos Marcus Pode som kunde slå in kvitteringen mellan en massa HIF ben.

Bara minuten efter var det nära att även ett ledningsmål kom när Saied fick ett bra skottläge strax utanför straffområdet. Han fick tid att lägga bollen till rätta innan siktade in sig på krysset. Men bollen gick strax över.

Pär Hansson fick mycket att göra ju längre matchen led.

Alldeles efter det var David Accam nära att åter ge HIF ledningen när han på en passning från Lindström i kamp med en försvarare slog bollen förbi målvakten men den smet strax utanför stolpen. Det som i början av andra halvlek var ett tillbakatryckt ÖSK blev mer och mer en chansrik kämpamatch.

Bojanic fick 66 minuters spel idag innan den matchotränade talangen byttes ut till förmån för Elias Andersson. Bojanic gjorde ett piggt intryck under framförallt första halvlek. Elias Andersson gjorde det bra när han kom in och ordnade en hörna till HIF inom två minuter från sitt inhopp.

Även Dahlberg blev utbytt knappa tio minuter senare, även han matchotränad. In kom Simovic.

Mot slutet öppnade matchen upp sig än mer och det skapades en del målchanser åt båda håll, även om det sällan inte var några ur den högre skolan. Johan Mårtensson drog på sig en varning efter att ha dragit ner en Örebrospelare på mittplan i en omställningsfas.

Närmast mål var Orebros Yasin som fick ett inlägg på foten och från nära i kanten av målområdet men bollen rullade precis utan för Hanssons vänsterstolpe.

Med fem minuter kvar av matchen så klev Christoffer Andersson av efter en smäll i ryggen och ersattes av Calle Johansson.

Det märktes att värmen gjorde sitt till och mot slutet så var båda lagen påtagligt trötta även om Örebro hade lite mer ork så blev det delad pott för lagen.

Nyförvärven gjorde en bra match, speciellt Johan Mårtensson som fick spela hela matchen på mitten. Dahlberg plockade till sig bollarna och höll kvar dem och kommer kunna bli nyttig framöver. Bojanic visade upp sig på sin kant och hade två bra lägen att själv göra mål. Förhoppningsvis förbättras hans hörnfot under den fortsatta säsongen.

Mål: Accam

Gula kort: Mårtensson

Startelvan:  Hansson – Krafth, Larsson, Björkman, C. Andersson (85) – Gashi, Mårtensson – Lindström, Bojanic (66), Accam – Dahlberg (73)

Avbytare: Johansson (85), Simovic (73), Linde (mv), Boateng, Kinnander, E. Andersson (66), Svensson