Åtvidaberg – HIF 1-2

170508 Helsingborgs Oke Akpoveta jublar efter 0-1 på straff under fotbollsmatchen i Superettan mellan Åtvidaberg och Helsingborg den 8 maj 2017 i Åtvidaberg. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN / Cop 111

Vid en eventuell seger skulle HIF ta klivet upp som serietvåa. En tidig utvisning, på en hemmaspelare, och ett straffmål gav Di Röe precis den start som man behövde för att hålla undan mot Roar Hansens Åtvidaberg

HIF började matchen positivt och spelet påminde mycket om hur man genomförde matchen mot Degerfors. Försvarsspelet såg stabilt ut och anfallsspelet fungerade bra även om det finns mer att önska vad avser skärpan i avsluten.

Jonathan Asp fick syna det röda redan i 14:e minuten Foto:Bildbyrån

I den 14:e minuten drog Jonathan Asp ner Jesper Lange och HIF tilldömdes en straff som Oke Akpoveta förvaltade på bästa sätt. Dessutom blev Asp utvisad och HIF fick spela resten av matchen med en man mer på planen.

Trots övertaget så släpper HIF in hemmalaget i matchen och Åtvidaberg hade en del farliga omställningar som man dock inte kunde omsätta i mål.

I andra halvlek hade HIF mest boll och skapade en del farliga chanser. I den 66:e minuten kommer så Akpovetas och HIFs andra mål och 0-2 var ett faktum.

Det lossnade äntligen för Akpoveta som blev tvåmålsskytt Foto:Bildbyrån

Tyvärr släppte HIF in Åtvidaberg i matchen och med fem minuter kvar tilläts hemmalaget reducera. ÅFF hade ytterligare någon farlig chans men närmre än 1-2 kom man inte och HIF är fortfarande obesegrade efter sex omgångar.

Åtvidaberg – HIF 1-2 (0-1) Superettan

Mål 0-1 Akpoveta (str 16) 0-2 Akpoveta (66) 1-2 Birkfeldt (85)

Sex raka utan förlust för årets upplaga av HIF Foto:Bildbyrån

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Larsson, Anchinioti-Jönsson – Surprise, Landgren, Gyimah, Christensen – Lange, Akpoveta

Byte: Samuel IN – Lange UT (61) Svensson IN – Christensen UT (67) Zeidan  IN – Akpoveta UT (86)

Varningar: Asp RÖTT (ÅFF), Catenacci (ÅFF), Holster (ÅFF) Eriksson (HIF) Anchinioti-Jönsson (HIF)