AOH summerar omgång 8

BP och Dalkurd ångar på samtidigt som HIF är fortsatt obesegrade. I Gefle är det kris och i Gais läcker det rejält i försvaret. AOH summerar den åttonde omgången av Superettan

Serieledande BP studsade tillbaka från förlusten senast och vann med 2-1 hemma mot Syrianska. Återigen var det Kevin Kabran som hoppade in och säkrade tre poäng med sitt matchavgörande mål i den 71:a minuten.

Varbergs hamnade i underläge tidigt hemma mot GAIS. Men efter det tog hemmalaget över totalt. Gabriel Altemark-Vanneryr gjorde hattrick, Joakim Lindner nätade två gånger, Joel Palmquist målade och även Thomas Boakye skrev in sig i målprotokollet i den smått otroliga 7-1 segern.

Frej Täby såg länge ut att gå mot tre poäng borta mot Trelleborgs FF. Men två mål på två minuter av Marcus Pode i matchens slutskede säkrade TFF segern med 2-1

Åtvidabergs tog tre efterlängtade poäng när man vann med 2-1 borta mot Degerfors IF. Pekka Lagerblom gav gästerna ledningen i den första halvleken men Sargon Abraham utjämnade på ett snyggt långskott innan Isac Ledberg frälste Åtvid med sitt 2-1-mål på tilläggstid.

I matchen mellan Örgryte och Falkenberg gick ÖIS gick upp i ledning i den 23:e minuten då Daniel Slipers långskott letade sig in vid den främre stolpen. David Svensson kvitterade på hörna i inledningen av den andra halvleken, men Sliper slog till igen då han nickade in matchavgörande 2-1 direkt efter att Per Karlsson visats ut för gästerna.

Dalkurd stod för hyfsad vändning när man först hamnade i underläge, efter en misslyckad offsidefälla på frispark, hemma mot IFK Värnamo. För att sedan göra tre mål i andra halvlek och vinna matchen.

På Olympia tog HIF samtliga poäng i mötet med Norrby. Jesper Lange noterades för två mål i 3-2 segern. Helsingborgarna är alltså fortfarande obesegrade i årets serie och skuggar BP och Dalkurd i toppen.

På Gavlevallen åkte Gefle IF på en ny förlust då man föll med 3-1 hemma mot nykomligen Öster. Gästerna gick upp i en 2-0-ledning i halvtid och i den 51:a minuten utökade Robin Östlind ledningen till 3-0 på en kontring. René Makondele reducerade mot slutet men närmre än så kom inte Gefle.