AOH summerar omgång 8

Frej tog sin första seger och Örgryte åkte på sin första förlust. Topptippade Gais har det fortsatt tungt och i Eskilstuna har bollen börjat rulla AFCs väg…

På ett soldränkt Olympia tog HIF en fin skalp hemma mot serieledande Örgryte. Segerorganisatör blev Darijan Bojanic som låg bakom båda målen – först slog han hörnan som Calle Johansson nickade in till 1-0, sedan tog han sig snyggt fram längs kortlinjen och spelade fram Mamudu Moro till 2-0 som också blev slutresultatet. För Örgrytes del innebar det säsongens första förlust.

Efter det oavgjorda resultatet i den senaste omgången förde AFC Eskilstuna in sig själva på vinnarspåret igen efter en tung seger borta mot GAIS. Avgörandet kom fem minuter in i den andra halvleken när Adnan Kojic, från över 20 meters håll, chippade in 1-0 för AFC och faställde slutresultatet.

På Gavlevallen tog hemmalaget Gefle ledningen mot Jönköpings Södra då Adam Bergmark Wiberg satte 1-0 i bortre hörnet i den 28:e matchminuten. I andra halvlek vände bortalaget på steken och matchhjälte blev 17-åriga Peter Gwargis som, med två mål, såg till att J-Södra tog full pott och vann med 1-2

På Finnvedsvallen i Värnamo gick gästande Halmstads BK segrande ur söndagens batalj med klara 1-3. Stor matchvinnare för bortalaget blev unge Gabriel Gudmundsson med sina två mål. Noterbart är att hemmalagets mål gjordes av den förre HIFaren Alexander Anchinioti Jönsson

Falkenberg tog emot Norrby på Falcon Alkoholfri Arena och en enkel hemmaseger var att vänta. Men i en match där inget av lagen skapade några jättechanser och närkampsspelet var det påtagligaste fanns inga vinnare. Slutresultatet skrevs till 0-0

Med sex minuter kvar, av mötet mellan Degerfors och Brage, kunde Marcus Astvald nickade in slutresultatet 2-2 bakom Dario Miskic i hemmamålet. Dessförinnan hade Degerfors Sargon Abraham gjort två mål men Brage stod upp bra och lyckades alltså få med sig en poäng hem till Borlänge.

Trots att Varberg startade matchen bäst lyckades Öster vända och vinna mötet på Påskbergsvallen med 1-2. Smålänningarnas Liridon Silka blev stor matchhjälte med sina två mål som skulle räcka till tre poäng

Inför mötet med Landskrona BoIS hade Frej Täby bara lyckats ta en poäng på de sju första matcherna i Superettan. Men den rutinerade anfallaren Joakim Runnemo såg med två mål till att laget tog säsongens första trepoängare. Matchen slutade 2-1 efter att Monday Samuel reducerat för bortalaget.