AOH summerar omgång 7

Delad pott i “originalderbyt” på Gamla Ullevi. BP åkte på säsongens första förlust och HIF är fortsatt obesegrade. AOH summerar den sjunde omgången av Superettan.
Drygt 9000 åskådare hade begett sig till Gamla Ullevi och det upphaussade “original” derbyt mellan Örgryte och Gais. De fick se mer kamp än skönspel och trots att Örgryte fick spela med 10 man i drygt 60 min, efter att Atashkadeh blivit utvisad, var man närmst segern i matchen som slutade 0-0.

Göteborgsderbyt slutade mållöst Foto:Bildbyrån

Syrianska FC tog en klar seger hemma mot Åtvidabergs FF under fredagen. I den 51:a minuten skruvade Charbel Georges upp 3-0 i krysset och trots flera efterföljande chanser åt båda håll blev det slutresultatet. Matchen började tyvärr på ett otäckt sätt då Abdel Diarra i Syrianska föll ihop efter drygt tio minuters spel. Efter en tid kunde han bäras av planen och föras till sjukhus.

Falkenberg besegrade BP och blev därmed första lag att vinna mot serieledarna. Slutresultatet skrevs till 2-1 trots att hemmalaget fick avsluta sista 25 minuterna med 10 man efter att Mahmut Özen blivit utvisad.

I lördagens sena match blev det hemmaseger för Dalkurd FF mot Trelleborgs FF. Richard Yarsuvat gav Dalkurd ledningen från straffpunkten efter 28 minuter, och i den 78:e minuten drygade Rawez Lawan ut hemmalagets ledning till 2-0. På tilläggstid satte Leonard Pllana 3-0 på straff.

HIF förmådde bara ett oavgjort resultat, mot Frej Täby, trots ledning två gånger om. Med två minuter kvar kvitterade nämligen  Danilo Kuzmanovic och faställde slutresultatet 2-2. Trots besvikelse, över resultatet, så är HIF enda laget som fortfarande inte förlorat någon match.

Nikola Ladan gav Degerfors IF ledningen borta mot Östers IF på straff i den 74:e minuten. Det räckte dock inte till seger då Jonathan Levi kvitterade för hemmalaget på stopptid, även det från straffpunkten. 1-1 innebär dock att båda lagen fortsätter klamra sig kvar i toppskiktet av serien

IFK Värnamo gick mållösa från tredje hemmamatchen i rad när man under söndagen fick 0-0 hemma mot gästande Varbergs BoIS. Båda lagen hade lägen att näta, men oskärpa i avsluten höll siffrorna nere.

Även om Johan Oremo som gav Gefle ledningen i bortamatchen mot Norrby så var det hemmalagets Nicklas Savolainen som stal showen. Tre mål hann mittfältaren med innan Gefle reducerade till 3-2 som också blev slutresultatet. Därmed noterades Borås-laget för sin första seger och krisen i Gefle blir allt mer påtaglig.