AOH summerar omgång 7

I toppen ångar Örgryte på och, efter en rejäl vändning, studsade Falkenberg tillbaka och bjöd Brage på lagets första förlust. Sen är årets första Skånederby avklarat…

Västkustmötet, mellan Halmstad och GAIS, började något trevande men efter 22 minuter kunde islänningen Hoskuldur Gunnlaugsson styra in bollen bakom Alexander Nadj i GAIS-målet. Det blev även matchens enda mål och 1-0 segern innebär att Halmstad börjat närma sig toppen efter en svag inledning

I en match där lagen turades om att skapa halvchanser lyckades ingen hitta nätet. IFK Värnamo tar med sig en poäng hem från mötet med Öster efter 0-0 på Myresjöhus Arena

8192 åskådare hade letat sig till Landskrona IP för årets första Skånederby. Landskrona BoIS, nykomlingen från division 1, lyckades få in en sen kvittering mot HIF, som tagit ledningen med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid. 1-1 blev också slutresultatet

Brage tog ledningen redan efter 43 sekunder hemma mot Falkenbergs FF genom Simon Alexandersson. Trots en utökad hemmaledning till 2-0 kunde gästerna vända och till slut vinna med 4-3. Förlusten var Brages första denna säsongen och för hallänningarnas del så hakar de på Örgryte i toppen

Efter 90 mållösa minuter svängde det ordentligt på stopptid på Stadsparksvallen i matchen mellan Jönköping och Frej. Hemmalaget fick matchens sista chans, och man tog den. Amir Al-Ammari hittade fram med en perfekt djupledsboll till Arnor Vilhjalmsson som kyligt lade in 1-0 lågt i friläge i den 93:e minuten

På Tunavallen möttes två formstarka lag i AFC Eskilstuna och Varberg. Bortalaget tog ledningen men, den förre HIFaren, Oke Akpoveta nätade två gånger och AFC såg ut att gå mot en seger. Varberg skulle dock få sista ordet då Gabriel Altemark Vanneryr hittade Teddy Bergqvist som enkelt kunde placera in vad som kom att bli slutresultatet 2-2 i den 67:e minuten

Fredagsunderhållningen på Gamla Ullevi bjöd på bland annat tre straffsparkar och ett klackmål när Örgryte besegrade Gefle med 3-1. ÖIS toppar fortsatt tabellen efter sex segrar och ett kryss på de sju inledande omgångarna

Sargon Abraham satte alla tre målen för Degerfors när man tog en 3-1-seger borta mot Norrby. Det var boråsarnas tredje raka hemmaförlust