AOH summerar omgång 5

Falkenberg åkte på första poängtappet men är fortfarande i serietoppen tillsammans med Örgryte. I botten kämpar Frej för att inte tappa för mycket mark…

Mötet mellan GAIS och Gefle var först ut i den femte omgången av Superettan. Mötet på Gamla Ullevi bjöd dock inte på några mål, utan slutresultatet skrevs till 0-0.

Diego Montiel gjorde två av målen när Örgryte tog sin fjärde seger på de fem första omgångarna. Denna gången på bortaplan mot Öster. Slutresultatet skrevs till 3-1

Alex Timossi lär drömma mardrömmar efter att ha missat två solklara friläge och möjlighet att avgöra matchen mellan Brage och HIF. Anton Lundin gav hemmalaget ledningen redan i den sjätte minuten. I andra halvlek gjorde, inhoppande, Mattias Almeida 1-1 vilket också blev slutresultatet.

Inför 2063 åskådare gjorde Landskrona processen kort med gästande Värnamo. Inom loppet av sex minuter, i slutet av första halvlek, gick BoIS fram till 2-0 och den ledningen släppte man inte ifrån sig utan skåningarna tog sin första hemmaseger för säsongen

Degerfors IF hade länge de bästa målchanserna i bortamatchen mot AFC Eskilstuna, men får ändå åka hem med en 3-0-förlust i bagaget. Ett självmål, ett kanonskott av Ousmane Camara och en kylig placering av Wellyson säkrade AFC Eskilstunas seger.

I mötet mellan Frej och Täby gick hemmalaget upp till 2-0 efter bara 20 minuters spel. Två utvisningar, en vardera, och 57 minuter senare hade Varberg vänt på steken. 2-3 blev också slutresultatet på Vikingavallen

Jönköping kunde resa hem med samtliga poäng i bagaget efter att Peter Gwargis skruvat in 2-1, mot Norrby, i den 80:e minuten, ett resultat som stod sig till slutsignalen. Det var JSödras första poäng i årets serie.

Falkenbergs tappade poäng efter 1-1 borta mot Halmstads BK, trots en stark insats där man missade flera frilägen. HBK tog ledningen i den 36:e minuten men ett självmål, av Konishita, innebar att Falkenberg fortfarande är obesegrade.