AOH summerar omgång 3

Falkenberg behåller serieledningen och, bottentippade, Brage och Norrby imponerar och är obesegrade efter tre omgångar. I botten står Värnamo och Jönköping fortfarande på noll poäng

Albert Ejupi gav Varberg ledningen i hemmamötet med Jönköping Södra. Några minuter senare drabbades hemmalaget av en utvisning och med halvtimmen kvar utjämnade Daryl Smylie för JSödra. I den 86:e minuten visade dock sig att Varberg drog det längsta strået när Gabriel Vannermyr faställde slutresultatet 2-1

Landskrona BoIS vände underläge till ledning hemma mot Örgryte, men en hörna av Diego Montiel som gick direkt i mål gav gästerna 2-2 och en poäng.

Inför 2867 åskådare fick Halmstad äntligen begå hemmapremiär. Peter Larsson och gänget hade nog även sett att denna matchen blev uppskjuten då Norrby, genom mål av Yarsuvat och Saidi, fick åka hem med en 0-2 seger i bagaget.

934 personer fick se AFC Eskilstuna sänka Värnamo, med hela 4-0, och därmed ta sin första seger i Superettan. Oke Akpoveta spelade i 79:e minuter men väntar fortfarande på sitt första mål för sin nya klubb

Frej Täby gjorde en av sina bästa matcher förra säsongen mot HIF då man vann med hela 4-0. I lördags var rollerna ombytta då gästande HIF drog ifrån ordentligt och krossade ett blekt hemmalag med 5-1. Andri Runar Bjarnason noterades för ett hattrick och segern var HIFs andra raka.

Efter en oavgjord och en förlust tog Degerfors IF sin första seger i Superettan 2018 under lördagen. Alexander Andersson blev matchvinnare då han satte det enda målet borta mot Gefle IF inför 1224 åskådare

Östers fick besök av Brage och tog ledningen redan efter 13 minuters spel genom David Johannesson. Resultatet stod sig ända fram till halvtidsvilan och det dröjde till den 65:e minuten innan gästerna hittade målprotokollet – genom ett självmål från hemmalaget. I den 82:e minuten höll Simon Alexandersson sig framme, på en hörna, och avgjorde mötet med sitt 1-2 mål

På Gamla Ullevi tog GAIS emot Falkenberg, som var obesegrade i de två inledande matcherna. Robin Östlind satte matchens första mål i den 26:e minuten och en kvart senare prickade Erik Pärsson in 0-2,som också blev matchens slutresultat. Falkenberg behåller därmed sin serieledning