AOH summerar omgång 25

Det jublades i såväl Helsingborg, som Falkenberg, efter att AFC tappade fart i toppstriden. Med 15 poäng kvar att spela om så ligger de båda topplagen åtta poäng ovanför kvalplatsen

Varbergs BoIS lyfter från kvalplats efter att ha vunnit den jämna bortamatchen, mot Degerfors, med 1-0. Segerskytt blev Sebastian Möller vars högerprojektil letade sig in i målet redan efter sex minuters spel

HIF tappade förstaplatsen i tabellen efter att bara ha fått 1-1 borta mot GAIS under lördagen. Andreas Granqvist gav HIF ledningen i den första halvleken innan Mahmoud Eid satte kvitteringen för hemmalaget i den andra.

Falkenberg tog sin 17:e trepoängare efter 3-2 i hemmamötet med Brage. Även om gästerna tog ledningen så var segern helt i sin ordning och närmast väntar seriefinal, mot HIF, i nästa omgång

IK Frej Täby tog tre tunga poäng efter att två gånger ha vänt underläge till en 4-3-seger bort mot Landskrona BoIS. Kvitteringen kom på straff, i 90:e minuten, och avgörandet i 94:e. Segern innebär att Frej tar sig upp på kvalplats medan BoIS alltmer ser ut att få lämna serien

På Myresjöhus Arena slet Öster med att få hål på gästande Gefle. Matchen slutade dock 0-0 och resultatet gör att Öster ligger kvar på åttonde plats medan jumbon Gefle plockar vad som kan komma att bli en viktig poäng i kampen om att hänga kvar i Superettan.

Alen Krasnici frälste Norrby på stopptid då han satte det avgörande 3-2-målet mot Halmstads BK i den 93:e minuten. Segern var Norrbys fjärde raka i Superettan och för bortalaget blir det allt tuffare att nå en Allsvensk kvalplats.

AFC Eskilstuna utökade sitt avstånd ned till fjärdeplacerade Halmstads BK med en poäng efter att bortamöte med IFK Värnamo slutat 0-0 – AFC:s 17:e hållna nolla på 25 omgångar i år. Men poängen innebar samtidigt att man tappade mark i jakten på en av direktplatserna och närmast tillhands ligger nog för AFC att hålla avståndet till Halmstad.

Örgryte gick mot en stabil seger borta mot Jönköpings Södra, men i den 93:e minuten dök den förre HIFaren Fredrik Olsson upp med en kvittering för hemmalaget. Då hade ändå ÖIS tagit ledningen två gånger om. 2-2 innebär att J-Södra tar sig upp på kvalplats