AOH summerar omgång 22

Trots en match mindre spelad behåller HIF serieledningen. Det är kontentan av den 22:a omgången av Superettan

Det sägs att släkten är värst – något som Gefle fick erfara i bortamötet med Jönköping Södra. Det såg nämligen ut att bli mållöst mellan de båda lagen – men i den första tilläggsminuten dök den förre Gefle-spelaren, Jakob Orlov, upp i straffområdet och sköt segern till J-Södra.

Degerfors hade vänt 0-1 till 2-1 och gick mot segern på Stora Valla – då slog Adnan Kojic till och kvitterade för toppjagande AFC Eskilstuna med bara minuten kvar av ordinarie tid. En vunnen poäng, för AFC, som ändå tappade mark i jakten på de två direktplatserna

Inför sin avgående tränare, Roberth Björknesjö, spurtade IK Frej Täby upp i en tidig 2-0-ledning på Borås Arena, men Norrby kämpade sig tillbaka och vann till slut en händelserik match med 3-2. Till råga på allt så fick Frej avsluta matchen med 10 man sedan Luca Gerbino Polo åkte på sitt andra gula kort

Efter en lång rad matcher utan vinst har Örgryte nu två raka trepoängare och kan återigen blicka mot toppskiktet av tabellen. Under söndagen vann man nämligen med 1-0 mot Öster efter att Daniel Paulson gjort matchens enda mål i den 78:e minuten

Inför 1814 personer tog Falkenberg emot Landskrona BoIS i jakten på att ta över serieledningen. Men det gästande bottenlaget drog det längsta strået och vann med 2-1 efter att Monday Samuel avgjort matchen i 82:a minuten. Detta var BoIS första seger sedan 29 Juli

Predrag Randjelovic blev stor matchvinnare för sitt IFK Värnamo borta mot GAIS. I den 80:e minuten satte han dit avgörande 2-1 till gästerna genom en pressad frispark. Segern innebär att Värnamo tagit sex segrar och två oavgjorda på de åtta senaste matcherna och nu åter är på kvalplats i bottenstriden

Halmstad såg ut att gå mot tre poäng i hemmamötet med Varberg. Men med kvarten kvar kom kvitteringen och slutresultatet skrevs till 1-1. Säkerligen ett resultat som inget av lagen är nöjda med då bla hemmalaget tappar mark i jakten på en topplacering.

Tyvärr får vi summerar denna omgång innan den är färdigspelad. Detta beroende på att HIFs match, mot Brage, är flyttad till den 19:e September pga att Andreas Granqvist blev uttagen till Sveriges medverkan i Nations League