AOH summerar omgång 21

Det tätnar i såväl toppen som botten efter 21 omgångar av Superettan. Kring den Allsvenska kvalplatsen ligger tex tre lag inom 3 poängs marginal.

Värnamo  besegrade Öster med 2-1 på bortaplan tidigare i år, och under måndagskvällen säkrade man ännu en 2-1-seger mot Smålandsrivalen inför storpublik hemma på Finnvedsvallen.

På Kopparvallen tog Gefle tre tunga poäng mot Åtvidaberg i en match som innehöll fler utvisningar än mål. Efter 0-0 i halvtid skickade Piotr Johansson in 1-0 på straff för Gefle i den 54:e minuten. Fem minuter senare slog Johansson ett inlägg efter en snabb frispark som Deniz Hümmet enkelt satte 2-0 på från nära håll. Trots tre utvisningar så stod sig resultatet tiden ut.

Ett nickmål, från Peter Nyström, i den 62:e minuten räckte för att Gais skulle slå tillbaka Degerfors med 1-0. Tre viktiga poäng och göteborgarna avancerar tre placeringar i tabellen.

2 328 åskådare hade samlats på Påskbergsvallen för att se mötet mellan tolfteplacerade Varbergs och Syrianska på 13:e plats. Hemmafansen lämnade arenan nöjda efter att ha sett sitt lag ta en tung 3-1-seger.

Dalkurd vann med 2-1 mot Örgryte efter att Rawez Lawan satt det avgörande målet i slutet av den första halvleken. Vinsten innebär att Dalkurd nu bara ligger en poäng bakom serieledande BP

En vass kontring och en målvaktstavla innebar att Skånederbyt mellan Trelleborg och HIF slutade 1–1.

I och med det oavgjorda resultatet ligger Trelleborg och HIF på fjärde respektive femte plats i tabellen.

Norrby vann med 2-1 borta mot Frej Täby under lördagseftermiddagen. Adam Ståhl kontrade in det avgörande målet i den 93:e minuten.

Resultatet innebär att Norrby får lite andrum i tabellen medan Frej Täby ligger kvar under kvalstrecket.

Falkenberg är ett av de formstarkaste lagen i Superettan då man inför söndagens möte med serieledande IF Brommapojkarna hade åtta raka matcher utan förlust. En 5-1-seger på Grimsta IP gör att formkurvan nu pekar spikrakt uppåt för FFF.