AOH summerar omgång 20

Samtliga topplag tog full pott i den 20:e omgången av Superettan. I botten har Värnamo vaknat till liv och skickade ner BoIS på nedflyttningsplats

Att det var toppen och botten av tabellen som möttes märktes på Olympia då HIF tog emot Gefle. Hemmalaget skakade snabbt av sig veckans cupsorti och vann enkelt med 3-0. Andri Runar Bjarnason och Charlie Weberg nätade för hemmalaget, som även fick ett självmål med sig. Segern innebar att HIF nu har sju raka vinster och behåller sin serieledning.

Det var en intensiv start på Vikingavallen i Täby då IK Frej tog emot Halmstads BK. Efter 14 minuter ledde gästerna med 1-2 efter två snabba mål av Konishita och Gudmundsson, och sedan en lika snabb kvittering från hemmalagets Nsima Peter. I den andra halvleken drog gästerna ifrån och kunde utöka till 1-5 innan slutsignalen gick.

På Domnarvsvallen i Borlänge blev det 5-1 mellan Brage och Landskrona BoIS, fast hemmalaget gjorde alla mål. Fem olika målskyttar: Robbin Sellin, Christian Kouakou, Oscar Lundin, Benjamin Hjertstrand fixade segern till de grönvita.BoIS, som rasar allt längre ner i tabellen, mål registrerades som ett självmål.

Chisom Egbuchulam såg, med sina tre mål, till att Falkenberg hänger på HIF i toppen av Superettan Foto: Bildbyrån

Falkenberg jagar allsvenskt spel till nästa år och tog inga risker hemma mot Degerfors. Efter bara åtta minuter stod det 3-0, och 82 minuter och ett hattrick av Chisom Egbuchulam senare så hade tabelltvåan vunnit med 4-1.

På kvalplatsen bakom Falkenberg befinner sig AFC Eskilstuna. Borta mot Norrby visade tabelltrean på sedvanlig stabilitet då man vann med 2-0, efter mål från nyförvärvet Bajram Ajeti. AFC har imponerande nio insläppta mål efter 20 omgångar

Både IFK Värnamo och Öster hade väldigt bra resultat sedan återstarten av Superettan inför Smålandsderbyt på Finnvedsvallen. Efter ett segermål (1-0)av Rasmus Wiedesheim-Paul blev det Värnamo som höll formkurvan uppe. Segern innebar att Roars gäng lämnade nedflyttningsplatserna till förmån för BoIS och Gefle

Jönköpings Södra vann nye tränaren Andreas Brännströms första Superettan-match med klubben efter en en stark insats hemma mot Varbergs BoIS. Även om gästerna tog ledningen så stod Södra som segrare med 4-2

Ett kliniskt Gais avgjorde Göteborgsderbyt, mot Örgryte, i den andra halvleken inför 9129 åskådare på Gamla Ullevi. Tre anfall resulterade i tre mål och trots en sen reducering så kom ÖIS inte närmre än 1-3